ארוחה בריאה בצ'יק צ'ק – סלט עוף וכרוב

כאשר מגיעה אליי מטופלת לקליניקה ומסבירה לי שאין לה זמן להתעסק במטבח , עם בישולים וכל הבריאות הזו

אני מראה לה' איך ברגע אפשר להכין ארוחה טעימה, בריאה ומשמחת

נגיד ואת סובלת מכאבי מפרקים, כאבים חזקים שאינם מרפים . הם אף הפכו לבלתי נסבלים, קשה להרים אפילו את תיק היד שלך .

נגיד, ואת סובלת מכאב ראש. אבל כזה שמשתק אותך ליום שלם. כזה שאפילו 2 אקמול ו 3 אדוויל לא עוזרים.

נגיד, ואת סובלת מעצירות. את מתיישבת ומרגישה שהכל תקוע , שהמערכת פשוט לא עובדת .

יש עוד הרבה מחלות : סכרת, לחץ דם, כולסטרול גבוה

ואז הולכים לרופא והפתרון הוא בדרך כלל כדורים – להוסיף גורם חיצוני לגוף, מבלי לשנות דבר באורח החיים.

השאלה היא, האם באמת צריך רק להוסיף לגוף מבלי לשנות כלום ? האם כך נגיע לבריאות ורפואה מכל כאב?

הבריאות קיימת בכולנו, הכאבים הם דרך בריאה של הגוף לאותת לנו , שאנחנו לא מספיק קשובים לו , שחסר משהו או שצריך להפטר מהרגל שמפריע לנו להיות בריאים.

מזון בריא, מחומרי גלם איכותיים ושפע של פירות וירקות – זאת התחלה מצוינת

אבל אורח חיים בריא – זה הרבה מעבר למזון איכותי. זה שינה איכותית בשעות שנכון לנו לישון. זה תנועה – הגוף שלנו זקוק לתנועה כדי שתהיה זרימה נכונה של דם לאיברים ועוד פרמטרים שביחד אנו קוראים להם "אורח חיים בריא"

אורח חיים זה הבחירה היומיומית שלנו – לעשות מה שבאמת בריא ונכון לנו נפשית ופיזית.

כאשר מגיעה אליי מטופלת לקליניקה ומסבירה לי שאין לה זמן להתעסק במטבח , עם בישולים וכל הבריאות הזו

אני מראה לה , איך ברגע אפשר להכין ארוחה טעימה, בריאה ומשמחת .

סלט עוף וכרוב

לסלט צריך :

חצי כרוב לבן

100 גרם שבבי שקדים קלויים דקה על המחבת

IMG_8067

לרוטב:

3 כפות שמן זית  שמן זית

  3 כפות  חומץ תפוחים

1 כף  סילאן טבעי

3 כפות סויה

לעוף :

חזה עוף

מלח

פלפל

לרוטב מעל חזה העוף:

2 כפות שמן זית

1 כפית דבש / סילאן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר "שן" של דורות)

2 כפות בזיליקום קצוץ דק (אפשר "שן" של דורות)

1 שן שום (אפשר של דורות)

כפית גינג'ר טחון (אפשר של דורות)

  • מאוד מקל כשיש בבית חבילות עשבי תיבול של  דורות , הופך את ההכנה למהירה וקלה.

אופן ההכנה:

שוטפים את הכרוב היטב  ופורסים לרצועות דקות.

IMG_8073

מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת זכוכית את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים היטב ומנערים כמה שניות. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

מפזרים מעל את שבבי השקדים

להכנת העוף :

מחממים מחבת פסים עם כף שמן זית

מניחים את חזה העוף בשלמותו

צורבים אותו,  כמה דקות מכל צד עד להשחמה .

מתבלים במעט מלח ופלפל

חותכים את העוף לרצועות

IMG_8077

מערבבים היטב את הרוטב , שמעל העוף (יוצא ירוק מהמם)

ועכשיו: מניחים את העוף על הסלט , מעל העוף את הרוטב הירוק

IMG_8081

צ'יק צ'ק , ארוחה עם סיבים , מלאה  במינרלים ויטמינים וחלבונים

 IMG_8078

דורית יצחק
בוגרת תואר ראשון Bsc בביולוגיה (אונ' תל אביב) ולימודי רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב בעלת קליניקה לרפואה סינית דיקור, צמחי מרפא ותזונה ברמת אביב.