ארוחה ברגע: כדורי עוף, בשר וירקות ברוטב עגבניות

הגיעה שעת ארוחת הצהריים ואתם רוצים מנה משביעה ומזינה שמכינים בצ'יק-צ'אק? קבלו מתכון פשוט וקל, שגם הילדים וגם המבוגרים אוהבים ואפילו הירקות כבר בפנים

שעת הצהריים מתקרבת. אני באמצע יום עבודה, הבנות עוד מעט חוזרות מבי"ס, אבל אין מה לאכול. אני חייבת להכין ארוחת צהריים מהירה לפני שהבנות יטרפו אותי. אלה בדיוק המקרים, שאני שמחה למצוא במזווה צנצנת של רוטב עגבניות מוכנה. מהר מוציאה כמה ירקות ובשר טחון מהמקרר. כמה ערבובים ו-הופ הסיר עם הקציצות על האש. בזמן שהקציצות מתבשלות מרתיחה סיר עם מים להכנת ספגטי וזהו – אפשר לחזור לעבוד. הבנות חזרו הביתה, פתחו את הדלת ולפי הריח ניחשו בדיוק מה הכנתי.
promo_long

כדורי עוף ובשר עם ירקות ברוטב עגבניות

מצרכים:
1/2 ק"ג עוף טחון
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בטטה בינונית
1 תפוח אדמה קטן
1 קישוא
1 גזר
1 בצל בינוני
צרור פטרוזיליה
10 כפות פירורי לחם
2 ביצים
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, חוויג', מעט בהרט
1 צנצנת רוטב עגבניות לקציצות ובולונז אסם
 

DSC_9088

אופן ההכנה:
1. קוצצים במעבד מזון או ב-slicer את כל הירקות, כולל עשבי התיבול.
2. מערבבים יחד את כל החומרים, פרט לרוטב העגבניות.
3. מכניסים לסיר רחב ושטוח את רוטב העגבניות. ממלאים את הצנצנת הריקה במים רותחים ומוסיפים לרוטב שבסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. יוצרים כדורי בשר מהתערובת ומכניסים לסיר.

DSC_9080

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות. מידי פעם הופכים את כדורי הבשר.
6. מגישים עם ספגטי.