האורחת שאותה הייתי רוצה לכבד באצבעות המתוקות האלה היא ח"כ לשעבר שולמית אלוני ז"ל.
על שולמית אלוני שמעתי לראשונה כשהייתי בבית הספר היסודי. בתקופה הקשה שאחרי מלחמת יום הכיפורים היא פרשה מהמערך והקימה את מפלגת רץ. לפתע התחלנו לשמוע על חופש דת, מעמד האשה ושיוויון, ערכים שמאז ועד היום נראים לי אצילים ורומנטיים ובעיקר צודקים. שולמית אלוני היא בעיני סמל לפמיניזם פורץ דרך.
מאז התבגרתי אך שולמית אלוני המשיכה תמיד להיות לצדי. חלק מהמאבקים שלה הצליחו. אחרים נכשלו. והיום, בפרספקטיבה של השנים, אני אולי מבינה את המסר ששולמית אלוני נסתה להעביר אלי: יש ערכים שראוי להילחם עליהם ושככל הנראה לעולם לא נפסיק להילחם עליהם.
אצבעות פילו עם תמרים והל
המרכיבים:
- 1 חבילת עלי פילו מופשרת בהתאם להוראות היצרן
- תרסיס שמן
למלית:
- 1 כוס קוואקר מהיר הכנה
- 2 כוסות חלב שקדים (אני השתמשתי בזה של תנובה)
- 20 תמרים קצוצים (עדיף מזן מג׳הול)
- 4 כפות צימוקים ללא תוספת סוכר
- 4 כפות אגוזים
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כפית הל טחון (או תערובת תבלינים שכוללת הל, זנגוויל, וקינמון)
לסירופ:
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות סוכר חום
- חצי כוס מים
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת המלית:
נכניס לקלחת את כל מרכיבי המלית, למעט האגוזים, ונבשל כמה דקות, תוך בחישה, על סף רתיחה, עד לקבלת תערובת דייסתית סמיכה.
נסיר מהכיריים ונצנן לטמפרטורת החדר.
נטחן את המלית במעבד מזון (או במסטר-סלייסר) עד לקבלת משחה חלקה.
נוסיף את האגוזים הקצוצים ונערבב.
הכנת הסירופ:
נבשל על להבה נמוכה במשך 5 דקות את כל מרכיבי הסירופ ונצנן מעט.
הרכבה ואפייה:
נפרוש את דפי הפילו ע״ג משטח עבודה.
ניקח דף פילו אחד ונרסס אותו במעט תרסיס שמן. נניח מעליו עלה נוסף.
נחתוך לארבעה ריבועים ונניח על כל ריבוע כף מהמלית.
נקפל מעט ונסגור את הפילו על המלית, משני הצדדים, ונגלגל לגלילים דקים.
נניח את הגלילים הממולאים ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
להגשה:
ניצוק מהסירופ המתוק ע״ג גלילות הפילו ונניח את התבנית במרכז השולחן.
אחת שתיים שלוש… חוסל!
בתיאבון!
חיים וטעים!