הבצק הזה מדהים. מדהים מדהים
ואני אומרת לכם מניסיון של עשרות ומאות בצקי שמרים מתוקים.
הבצק הזה מדהים.
עדין, רך נוח לעבודה ואוורירי בפה, כמעט כמו ענן .
אני הכנתי ממנו אצבעות שוקולד אתם יכולים להכין ממנו כל מאפה שמרים מתוק שבא לכם: נוטלה, ממרחים מתוקים אחרים.
אפשר למלא בתמרים ואגוזים וקינמון, גבינות או סתם לקלוע ממנו חלה מתוקה משגעת או לחמניות קטנות ומתוקות. זרו עליהן גרגרי סוכר או סוכר גבישי (עוד יותר טוב) וחגגו.
הוא פשוט מדהים.
בחיי.
טוב, במקום לחפור מציעה לכם לנסות.
מה
500 גרם קמח לבן מנופה
150 גרם חמאה בחום החדר רכה רכה
1/4 כפית מלח דק
1 קובית שמרים טריים מפוררים או כף גדושה שמרים יבשים
2 ביצים + ביצה למריחה על המאפים
אצבעות שוקולד או קוביות שוקולד שחתתכם עם סכין חדה לרצועות בעובי של 1.5 ס״מ בערך.
230 מיליליטר חלב
1/2 כוס אבקת סוכר.
איך
לתוך קערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, השמרים , אבקת הסוכר ולערבל חצי דקה.
להוסיף את החמאה, את הביצים ולהתחיל להוסיף את החלב ואת המלח (ייתכן שלא תצטרכו את כל החלב).
ללוש כ7-8 דקות.
הבצק אינו נפרד מהדפנות והוא נשאר דביק (אל דאגה כך הוא צריך להיות).
באמצעות משומנות או באמצעות קלף להפריד את ה בצק מדפנות הקערה וליצור כדור , להחזיר לקערה, לכסות בניילון נצמד (או בכובע רחצה שאני מביאה מבתי מלון :-))
להתפיח עד שמכפיל את נפחו, בערך כשעה או יותר.
אם לא משתמשים באותו יום, אפשר גם להתפיח במקרר ללילה מכוסה בניילון נצמד.
לאחר שהבצק תפח להוציא אותו למשטח עבודה ולהכות בו, עד שיצא האוויר.
לחלק לשני חלקים (מטעמי נוחיות. מי שמתמודד ברידוד של כמות כזו מוזמן להשאיר אותו שלם).
הבצק מאוד נעים למגע ולעבודה וחשוב לעבוד איתו מהר וקר (בגלל החמאה).
אם בכל זאת הבצק נדבק למשטח העבודה יש לקמח את המשטח ואת המערוך במעט קמח.
לרדד אותו למלבן גדול בעובי של כ-3-4 ס״מ.
למדוד עם סרגל את אורך אצבעות השוקולד שיש לכם (או האצבעות שהכנתם מחיתוך השוקולד). אצבעות השוקולד שלי הם באורך של 12 ס״מ הוספתי עוד 1 ס״מ.
(כמו בצילום)
להניח את אצבעות השוקולד בקצה אחד ולגלגל לגליל ארוך. להדק את הקצה היטב.
להניח את המאפה על תבנית עם נייר אפייה ,כשהתפר מונח על התבנית . למרוח בעדינות בביצה טרופה ולהניח להתפחה נוספת,
עד ששוב מכפיל את נפחו.
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ-20 דקות או עד שתופחים ומשחימים.
לאכול ולהתעלף.