אסקלופ עוף בעגבניות זיתים וצלפים

IMG_8120_800x533

ברור לכם שמדובר באוכל איטלקי .

לגמרי.

צלפים, זיתים, עגבניות.

IMG_8094_800x533

מאכל נפלא , במחבת אחת, קלי קלות ובתוך עשרים דקות יש ארוחת מלכים.

ליום יום, לארוחת ערב חגיגית, או סתאם לפינוק עצמי.

פה , אני מביאה לכם מתכון עם עגבניות ,צלפים וזיתים, אולם אפשר להכניס את הסקלופיני לכל רוטב שתרצו : בצל מטוגן וצימוקים עם מעט דבש ויין אדום למשל.

אגב, אותו הדבר בדיוק, אפשר להכין עם פילטים של דגים או פרוסות חזה עגל דק ומשוטח.

IMG_8116_800x509

יאללה, בואו נצא לדרך

IMG_8106_800x569

מה

6 פרוסות חזה עוף דפוק לשניצל

פלפל שחור, מלח

בזיליקום

שמן זית

כף צלפים בחומץ או מלח

כף זיתים שחורים

1 כוס מיץ עגבניות (פסאטה איטלקית או אפשרי גם מיץ עגבניות של פריגת) (אם אין שתי כפות רסק עגבניות מהולות בכוס מים רותחים).

1/2 כוס יין לבן (לא הכרחי)

2-3 כפות קמח לבן

3=2-3 שיני שום קלופות .

1 צ׳ילי (לא הכרחי)

3/4 כוס מים רותחים

IMG_8081_800x533

איך 

מחממים מחבת רחבה או סיר נמוך ורחב  עם מכסה.

מוסיפים 2-3 כפות שמן זית .

מפלפלים את חזות העוף ומקמחים .

מטגנים על להבה בינונית רק עד שהבשר הופך להיות לבן אטום.

מוציאים מהשמן ומניחים בצד.

IMG_8087_800x533

לסיר מוסיפים 2-3 שיני שום פרוסות או קצוצות , צילי , צלפים וזיתים שחורים. (לא רוחצים את המחבת או הסיר !!).

מוסיפים את היין הלבן ומאדים דקה או שתיים.

מוסיפים את הפסטה או המים עם העגבניות. אם משתמשים בפאסטה , זה הזמן להוסיף 3/4 כוס מים רותחים.

מתבלים ומערבבים היטב.

מוסיפים בזהירות את חזות העוף המטוגנים , מרטיבים את חלקם העליון ברוטב עגבניות, מכסים ומבשלים עד צמצום הרוטב, בערך 20 דקות.

מוסיפים בזיליקום ומגישים.

היה קל , נכון?

IMG_8114_800x475