ברור לכם שמדובר באוכל איטלקי .
לגמרי.
צלפים, זיתים, עגבניות.
מאכל נפלא , במחבת אחת, קלי קלות ובתוך עשרים דקות יש ארוחת מלכים.
ליום יום, לארוחת ערב חגיגית, או סתאם לפינוק עצמי.
פה , אני מביאה לכם מתכון עם עגבניות ,צלפים וזיתים, אולם אפשר להכניס את הסקלופיני לכל רוטב שתרצו : בצל מטוגן וצימוקים עם מעט דבש ויין אדום למשל.
אגב, אותו הדבר בדיוק, אפשר להכין עם פילטים של דגים או פרוסות חזה עגל דק ומשוטח.
יאללה, בואו נצא לדרך
מה
6 פרוסות חזה עוף דפוק לשניצל
פלפל שחור, מלח
בזיליקום
שמן זית
כף צלפים בחומץ או מלח
כף זיתים שחורים
1 כוס מיץ עגבניות (פסאטה איטלקית או אפשרי גם מיץ עגבניות של פריגת) (אם אין שתי כפות רסק עגבניות מהולות בכוס מים רותחים).
1/2 כוס יין לבן (לא הכרחי)
2-3 כפות קמח לבן
3=2-3 שיני שום קלופות .
1 צ׳ילי (לא הכרחי)
3/4 כוס מים רותחים
איך
מחממים מחבת רחבה או סיר נמוך ורחב עם מכסה.
מוסיפים 2-3 כפות שמן זית .
מפלפלים את חזות העוף ומקמחים .
מטגנים על להבה בינונית רק עד שהבשר הופך להיות לבן אטום.
מוציאים מהשמן ומניחים בצד.
לסיר מוסיפים 2-3 שיני שום פרוסות או קצוצות , צילי , צלפים וזיתים שחורים. (לא רוחצים את המחבת או הסיר !!).
מוסיפים את היין הלבן ומאדים דקה או שתיים.
מוסיפים את הפסטה או המים עם העגבניות. אם משתמשים בפאסטה , זה הזמן להוסיף 3/4 כוס מים רותחים.
מתבלים ומערבבים היטב.
מוסיפים בזהירות את חזות העוף המטוגנים , מרטיבים את חלקם העליון ברוטב עגבניות, מכסים ומבשלים עד צמצום הרוטב, בערך 20 דקות.
מוסיפים בזיליקום ומגישים.
היה קל , נכון?