אספרגוס אצילי

מתכון מהיר וקל להכנת אספרגוס עדין בטעם של מסעדת גורמה.
יכול להתאים כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.

כשאומרים לי אספרגוס אני נזכרת בזר הדוקר שאמא שלי הכינה לי כל יום הולדת ובו היתה שוזרת ורדים ענקיים מהגינה. האמת חייבת להיאמר, לכל הילדים הכינו זר דוקר. כי אספרגוס היה נחשב לבון טון בשנות השישים…
אלא שהיו ילדים שלהם הכינו זר מפרחים קנויים, נניח 3 פרחי ציפורן, זה היה נראה אחיד וכל כך קינאתי בהם. כילדה קטנה חשבתי שפרחים מהחנות זה ״שווה״ ואילו פרחים מהגינה זה ״סתם״ כי אין לנו כסף לקנות. לכו תבינו ראש של ילדה… מזל שהחכמתי עם השנים.
טוב, אחרי שהוצאתי את עניין הזרים שהעיק עלי עשרות שנים, אפשר להתקדם.

בשנים האחרונות, כשאני חושבת על אספרגוס אני נזכרת בפריז. מסעדת שף מומלצת במדריך מישלן. הזמנתי מנת אספרגוס. הגיעו 4 גבעולים מדוגמים, שנחתכו בדיוק לאותו אורך, הונחו בצלחת ענקית כמו חיילים, מעליהם נמזגה כף אחת של רוטב הולנדז (או רוטב דומה) ומעל הונח תלתל אחד של גבינה קשה שיושנה במשך 10 שנים. וואו, זה היה ממש טעים. אהה כן, גם המחיר היה מרשים: 19:50 יורו. 
לכן, אני מרגישה שעשיתי עסקה טובה אם קניתי צרור שלם של אספרגוס ב-25 שקלים בלבד. בעונה הזו של השנה האספרגוסים דקים ושבריריים, יחד עם זאת הם מלאי טעם. כי אספרגוס כוחו בעדינותו.

אספרגוס:
הפעם, רשימת המרכיבים ואופן ההכנה יחד.
לחתוך 3 ס״מ מהחלק התחתון של כל אחד מהאספרגוסים שבצרור ולהשליך. הם עלולים להיות קשים ולקלקל לנו את המנה.
לבשל את האספרגוסים כ- 3 דקות במי מלח. הם צריכים להיות רכים אך נגיסים (אם האספרגוסים עבים יותר, יהיה צריך לבשל 4-5 דקות).
להעביר אותם מיד למי קרח. כך הם ישמרו על הפריכות, הטריות ועל הצבע הנפלא שלהם.

להכין רוטב בצנצנת או שייקר:
4 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות קטנות
1/2 פלפל צ׳ילי חריף קצוץ דק
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ- 1/2 לימון 
1 כף מיץ תפוזים (או עוד מיץ לימון)
1-2 כפות רוטב סויה בהירה (זו התאילנדית, הפחות מלוחה. אפשר גם סויה כהה, יפנית)
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
1 כפית דבש (או סילאן)
פלפל גרוס
מלח (אני לא שמתי. מליחות רוטב הסויה הספיקה לי)

הגשת המנה:
להניח את האספרגוסים ע״ג צלחת הגשה.
לצקת מעל את הרוטב, ולפזר עוד כמה טבעות בצל ירוק ומעט מהפלפל החריף.
לפזר אגוזים קצוצים (או צנוברים) ולהגיש.
כדי להשלים את החוויה, מיזגו לכם קאווה בכוסות גבוהות רגל והישענו לאחור. עיניים עצומות יתאימו כאן מאד.

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב…
אני משקיעה הרבה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

ההשראה למתכון: רותם ליברזון האלופה.

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.