שאלוהים יעזור לי
כמה שאני אוהבת בשר וכשמדובר באסאדו אז בכלל.
זכור לי בילדותי אבא מופיע עם ארגז ענק מלא בשר טרי וחותך ומסדר לאמא למנות.
אבא היה קצב ואהב להתעסק בכך .
היתה לו סכין דקה וחדה שאף מותג לא ישווה לה והוא הוריש לי אותה.
יום אחד הגיע עם שק בשר טרי ובסקרנותי כי רבה שאלתי מה יש שם כי ראיתיו נלהב .
אז כך הוא אמר- פה יש שפונדרה הכי טובה שראיתי .
טוב פעם קראו לאסאדו שפונדרה ועקב היצע וביקוש ויחסי ציבור גברת שפונדרה הפכה לאסאדו ובהתאם גם המחיר עלה.
אבא הוציא, חתך וסידר את הבשר ובאותו שישי חגגנו במיוחד הוא ואני -קרניבורים בע"מ על צלי מטריף.
והשבוע הועלה בסלונה פרוייקט תותים ומי אם לא אני מלכת השונה תיתן לכך טוויסט משלה .
קנינו אסאדו טרי והגיע זמן הניסוי.
ודרלינג שלי מת על ניסויים כאלו אז היידה .
קנו 2 קילוגרם אסאדו חתוך למנות .
תכינו ריבת תות טריה לא מתוקה מדי ותוסיפו לה צ'ילי שום וחומץ תפוחים ותראו איזו חגיגה תהיה לכם.
מכינים אותה מחצי קילו תות טרי,200 גרם סוכר לבן,שקיק סוכר וניל,מיץ מחצי לימון .
מניחים את הסוכר על התותים לילה קודם או כמה שעות.מביאים לאחר מכן לרתיחה ומוסיפים סוכר וניל .
מועכים למחית בבלנדר מוט ואם הם קטנים אפשר להשאיר שלמים.
חמש דקות לפני סיום הבישול בוחשים פנימה מיץ מחצי לימון טרי.
למי שלא בא להכין ריבה מוזמן לקנות איכותית וליצור מרינדה לבשר שלנו.
לכו להכין כי שבת מתקרבת.
צריך 2 קילוגרם אסאדו חתוך למנות .
2 בצלים ענקיים חתוכים לקוביות .
מעט קמח לקימוח ומעט שמן לטיגון – אני משתמשת בחמניות .
בסיר גדול שחממנו על האש עם מעט שמן מקפיצים את הבצל ומשחימים מעט .
מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו טבול בקמח ומנוער .
מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים תיבול שאוהבים – אני הוספתי אבקת מרק טובה ללא מונוסודיום,מלח,פלפל שחור וכף גדושה שום כתוש.
מוסיפים 3 ענפי סלרי יפים .
כף סוכר חום .
מבשלים עד לריכוך הבשר .
מצננים לטמפרטורת חדר ומסננים מנוזלים .
סוד קטן כזה מרק אני מבשלת בסיר פסטה גדול ונותר רק להרים ולסנן נוזלים.
בקערית מכינים את הציפוי שלנו –
250 גרם ריבת תות
3 כפות חומץ תפוחים
כף טריאקי של אוסם כי הוא הבריא והאיכותי מכולם
חצי כפית או יותר פפריקה חריפה מעושנת ואם אין אז רגילה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית גדושה שום כתוש
רבע כוס נוזל מהמרק שלנו .
ממיסים את הריבה במיקרו בלי להביא לרתיחה ומערבבים עם שאר החומרים .
מורחים על הבשר שלנו שסידרנו בתבנית נוחה .
אופים בתנור חם 180 מעלות עד שהכל משחים אבל להשגיח שלא ישרף כי הסוכר שבציפוי נוטה להתקרמל .
מגישים חם עם מפיות נייר.
תופסים מהעצם ומתמוגגים.
בתאבון .