אני ואמא מבשלים באהבה

לכבוד יום המשפחה הפשלנו שרוולים חתכנו קיצצנו והוספנו את תבלין האהבה לפשטידה

אמיר מאוד אוהב לבשל, את כישורי המטבח שלו, לחתוך, לערבב ולקשט, עם העזרה של אמא (או אבא) למד כבר בגיל 4 כאשר תמיד היה נעמד לידי במטבח וצופה כיצד אני מבשלת ואופה ושואל שאלות. כילד סקרן וחובב בישול הוא הכי שמח בעולם לבשל עם אמא ונכנס למשימה "לבשל עם דורות" בהתרגשות ושמחה גדולה.

20200218_151606

בחרנו את המנה פשטידת ברוקולי. כיוון שאנו משפחה אשר משתדלת לשמור על תזונה נכונה, כאשר אנו מבשלים יחד כמשפחה הילדים מגלים ולמדים דברים מרתקים ועובדות בסיסיות על המרכיבים השונים: איך מייצרים קמח, האם העגבנייה היא ירק או פרי, מהיכן המרכיבים מגיעים ואיך מבשלים אותם ותמיד מקפידים להוסיף לבישול את תבלין האהבה.

מתכון :מאסטר שף אמיר נהון – פשטידת ברוקולי עם "דורות"

20200218_152243 20200218_172028

המצרכים:

שקית ברוקולי

5 ביצים

5 כפות מיונז

2 קוטג'

2 כפות אבקת פטריות

מלח

פלפל שחור

גבינת פרמזן מגורדת

פטרוזיליה "דורות"

שמיר "דורות"

כוסברה "דורות"

בצל "דורות"

פירורי לחם

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש לחום 180

חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות, שמים בקערה יחד עם כל המרכיבים ומערבבים

לאחר ששופכים את התערובת לתבנית מפזרים את פירורי הלחם מעל

מכניסים לתנור  ל- 50 דקות עד שעה

בתיאבון