אנטיפסטי בתחמיץ

סלט של אנטיפסטי קר, טעים מאוד במיוחד יום אחרי

DSC_1014למצרכים:

2 קישואים חתוכים לאורך לחצי ומכל חצי לשלוש

1 חציל חתוך כמו הקישואים לרצועות ארוכות – לנסות לשמור על אותו אורך על מנת שיהיה אסתטי

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

צרור שמיר קצוץ דק

1/2 כוס חומץ הדרים

1/3 כוס מים רותחים

3 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

4 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

מלח גס

להכנה:

1. לרפד תבנית בנייר אפיה ולפזר בתוכה את הירקות החתוכים. לבזוק שמן זית ולפזר מעל הכל מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לרבע שעה-20 דקות עד שהירקות מעט משחימים (כמו לאנטי פסטי)

2. בקערה לשים את החומץ, הסוכר, והמים הרותחים, לערבב היטב על מנת שהסוכר יימס. להוסיף את השום, השמיר, המלח ולערבב. להוסיף לקערה את הירקות ולערבב. רצוי להכין יום קודם להגשה כי אז הירקות מקבלים את הטעמים בצורה מושלמת. בהגשה, אפשר לפזר מעל גרגירי רימון.

DSC_1016

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!