אל תקרא לי טירמיסו

 

3u92qpz6mamb4agr16uc

מי לא אוהב טירמיסו ? שיקום.

טירמיסו הוא אחד הקינוחים הכי אהובים בעולם כולו.

במשך 3 שנים אכל הבריטי טירמיסו, ליקק את האצבעות והכפית ולא שיער בנפשו שמדובר בקצפת עם גבינה.

הוא לא אוכל גבינות רכות . אין מצב.

אחרי 3 שנים, אחרי שליקק היטב את הכוסית והכפית,מוודא שלא נשארה שום טיפה שם , הרגשתי מספיק בטוחה להרים  את ראש ולחייך:

"תגיד, אתה יודע מה יש בטירמיסו"?

"כן, קצפת ובישקוטים".

"וגבינת מסקרפונה…." השלמתי. ועוד לפני שהוא שאל אמרתי "זו גבינה לבנה, רכה, שמנה מאוד ובלעדיה אין טירמיסו".

חלפו כבר הרבה שנים אבל עד היום, אני עדיין שומעת אותו ממלמל לעצמו מעל הכוסית הריקה  "לא מאמין שיש פה גבינה….."

אבל זה לא טירמיסו. אז מה אני מבלבלת לכם את המוח? כי זה דומה מאוד ושונה מאוד.

בטעם בהחלט אבל בעיקר שונה באחוזי השומן (כי מסקרפונה זה 38% וריקוטה רק 5%).

יש פה מעין קרם פטיסייר על בסיס חלב שקדים והשימוש הוא בריקוטה,שמקנה מרקם וטעם שונה ללא טירמיסו שלנו.

יש צורך להשקיע מעט יותר עבודה אבל התוצאות נהדרות.

לא טירמיסו 2

מה

200 גרם שקדים קלופים או מולבנים

2.5 כוסות מים

4 כפות סוכר

חבילת שמנת להקצפה

9 גרם ג'לטין

2 חלמונים

500  גרם גבינת ריקוטה.

לא טירמיסו 3

איך

במג'מיקס טוחנים את השקדים היטב יחד עם המים .משאירים לשרות בערך כשעה.(אם אין מג'ימיקס להכניס אותם לשקית ולהכות בפטיש שניצלים לפירורים דקים).

לאחר כשעה או יותר, לסנן את הנוזל דרך חיתול נקי . אם אין חיתול – שלוש שכבות של נייר סופג עושה את העבודה יפה מאוד.

מפירורי השקדים שנשארו אפשר לעשות שימוש להמון מאכלים אחרים (להוסיף לקציצות בשר במקום פירורי לחם, לערבב עם ביצים ולטגן חביתה, לערבב ביוגורט עם דבש).

–      בתוך סיר קטן טורפים את החלמונים עם 1/3 מנוזל השקדים , מעלים על אש נמוכה וקטנה וממשיכים לטרוף בעזרת המטרפה, בוחשים במהירות והיטב עד שהנוזל מסמיך, בערך 3-4 דקות. להניח בצד.

–      בתוך סיר קטן נוסף משרים את 1/3 השני של חלב שקדים יחד עם הג'לטין כ-10 דקות . לאחר מכן, מוסיפים את 1/3 החלב הנותר לתערובת הג'לטין ומחממים על אש קטנה ונמוכה כ 3-4 דקות. (למי שיש מיקרו אפשר להכניס למיקרוגל בשלב זה ולחמם דקה בערך או עד שהג'לטין נמס).

–      מסירים מהאש ,מצננים 5-10 דקות ומערבבים עם תערובת החלמונים.

–      את כל התערובת רצוי וכדאי, להעביר דרך מסננת על מנת להימנע מגושים בקרם.

–      מוסיפים את גבינת הריקוטה וטורפים היטב.

–       מכניסים למקרר ל-20 דקות.

–       מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך הקרם המצונן.

מוזגים לכוסיות הגשה ומצננים כמה שעות.

הגשתי את הקרם הנפלא הזה עם מעט מייפל מלמעלה ושברי שקדים קלויים. אפשר עם אבקת קקאו או סתם שוקולד מגורר.

* אפשר להימנע משלב א' ולקנות חלב שקדים בכל חנות טבע וגם בחלק מהסופרים .

לא טירמיסו 1

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.