אני אוהבת את הדרך לירושלים, ועוד יותר את מסעדות השף הנפלאות שפועלות בה. גם הפעם בדרכי לירושלים, ציפיתי בקוצר רוח ובסקרנות להגיע למסעדת אלומה החדשה של השף הידוע והמוערך בתחום הקולינארי -מיכאל כץ, ולטעום את המנות שמוגשות בה ממעשי ידיו.
כל הדרך חשבתי: למה קראו למסעדה אלומה, ומה משמעות השם?
גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.
מסעדת אלומה ממוקמת במלון קראון פלאזה בירושלים, ופועלת מתחילת חודש אפריל השנה, כשהאחראי על התחום הקולינארי הוא השף מיכאל כץ הידוע, שחזר לנוף ילדותו עם מסעדת אלומה החדשה.
שף כץ בנה למסעדה תפריט המבוסס על מנות מהמטבח האירופאי הקלאסי, הידוע בטכניקות הבישול ומרכיבים הטובים והאיכותיים ביותר, עם נגיעות מהמטבח הישראלי.
שף מיכאל כץ מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ ובעולם, רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול 'קורדון בלו' בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת 'אדום' בירושלים, ולשף הראשי של 'טרטוריה חבה', המוכרת בשוק מחנה יהודה. תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.
מסעדת אלומה ממוקמת בקומת הלובי של מלון קראון פלאזה ונפתחה לאחר השקעה של כ-3 מיליון ש"ח. על העיצוב של המקום אחראי מיכאל אזולאי, מעצב מסעדות ובתי מלון מהמוכרים בארץ ובעולם, שאחראי, בין היתר, גם על עיצוב מלון 'אינדיגו' ברמת גן, מלון 'גורדון' בתל אביב, 'אורבאן שיק' בניו יורק, 'גולדן קראון' בחיפה ורבים נוספים.
ההשראה לתכנון ועיצוב המסעדה נשאב מהמפגש בין מזרח למערב והקו העיצובי המנחה היה המפגש בין הקלאסי והמודרני, עם חיפויי קיר דקורטיביים, שטופים בצבע כחול נעים היוצר אוירה חמימה ומזמינה, הנתמכים במראות וגופי תאורה בגווני זהב המוסיפים לתחושת היוקרה והאלגנטיות.
חלל המסעדה, כ-200 מ"ר עם 100 מקומות ישיבה בפנים ו80 מקומות ישיבה במרפסת הצופה לבריכה ולנוף של ירושלים.
בנוסף, חדר VIP מהודר, מעוטר בציורי קיר, עם 16 מקומות ישיבה הכולל ציוד טכנולוגי מתקדם לקיום אירועים באווירה פרטית ואלגנטית.
בר יינות עשיר, עם תפריט יינות בוטיק ישראלים משובחים ובר משקאות אלגנטי עם כל מותגי המשקאות האיכותיים ביותר.
מסעדת אלומה, נקראת על שם אלומות האור המיוחדות המותקנות ומאירות את השולחנות באור רך ונעים המגביר את תחושת השלווה והפרטיות בזמן הארוחה, וגם ניתן לראות בברור מה יש בצלחת ולהינות מהצילחות המושקע.
אויר ההרים הצלול והקריר של ירושלים, תמיד גורמים לי להיות רעבה, אז אספר לכם מה טעמתי במסעדה.
חשוב לי לציין, שכל המנות שטעמתי היו טריות, עם חומרי גלם טובים ואיכותיים, מושקעות ועשויות היטב בדיוק כמו שאני אוהבת.
מנות הפתיחה:
מוגש לשולחן ללא תוספת תשלום
לחם הבית: לחם מחמצת הנאפה במיוחד עבור המסעדה – מוגש חם, טרי, קרנצ'י שאי אפשר להפסיק לנשנש גם בלי המטבלים המצויינים שמוגשים יחד עם הלחם
ממרח קרם חצילים- חצילים שרופים, טיבול עדין, שמן זית ולימון
ממרח סלק- סלק מבושל, עם שום לימון, מלח, פלפל וכמון
פסטו פטרוזיליה- פטרוזיליה, שמן קנולה, שום, צנוברים, אגוזי פקאן, מלח ופלפל
במנות הראשונות:
סלט סביח חם חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה (38 ש"ח)
פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה (42 ש"ח)
טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה בליווי רוטב סויה- ג'ינג'ר, פלפל חריף, גמבה, וקציפת ווסאבי- מיונז, ווסאבי וחזרת טרייה (46 ש"ח)
קארפצ'יו בקר בשמנים ארומטים,, קרם חזרת, פלפל ורוד, סלט שומר ופטרוזיליה פריכה (43 ש"ח)
סביצ'ה היום – מוסר ים, אבטיח, גמבה, פלפל חריף, ג'ינג'ר, לימון, שמן זית ועשבי טיבול (42 ש"ח)
סרדינים בכבישה חמה, בשמן, שום קונפי ואריסה עדינה (38 ש"ח)
במנות העיקריות:
אנטריקוט בגריל, בליווי רוטב הולנדייז על בסיס שום קונפי ועשבי תיבול, שעועית ירוקה, וקרוקטים תפוחי אדמה (138 ש"ח)
טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, ותפוח אדמה ננסי (148 ש"ח)
בקינוחים:
עוד הוכחה ניצחת שפרווה הוא לא מיכשול להכנת קינוחים מצויינים. לא יודעת להגיד לכם מה הקינוח המומלץ מבחינתי, כי כולם היו טעימים מאוד.
טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש (36 ש"ח)
״קרפ מדלן״ – קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם (42 ש"ח)
מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ש"ח)
אגס מבושל ביין וסירופ פטל אדום עם קרם שקדים מקורמל (38 ש"ח)
בסיום הארוחה, לאחר שלוש שעות של עונג צרוף, השעה הייתה כבר די מאוחרת וגם אמצע השבוע, המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום. בין האורחים היו צעירים ומבוגרים, דתיים וחילוניים, זוגות ומשפחות, וגם חבר כנסת אחד עם משפחתו שכיום הוא כבר שר בממשלה, שסעד בחדר ה-V.I.P.
תודה רבה לשף על אירוח נדיב וטעים במיוחד, ובהצלחה במסעדה החדשה.
למסעדת אלומה כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.
איך מגיעים: אלומה ALUMA – העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים
שעות הפתיחה:
ראשון-חמישי: 12:00-אחרון הלקוחות
שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת
מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת- אחרון הלקוחות
טלפון במסעדה: 02-6437555
ערכה: נדיה היבא