פנקייק צורות

ארוחת מלכים לקטנים ולגדולים – פתרון קל ומהיר לאירוח ספונטני

אני מאלה שמארחים כל הזמן ולא מתרגשת מהכנת ארוחות קלות או מסובכות, גם אם האורחים לא היו צפויים. המבוגרים שביניהם אוהבים לאכול כמעט הכל, אבל כשמדובר בילדים, צריך תמיד לחשוב מה כולם אוהבים ואיזה אוכל יחטף בקלות. השנה, בין כל האירוחים, שמחנו לארח חברים עם ילדיהם שהגיעו אלינו מהניכר והחלטתי לפנק את כולם בארוחת פנקייק. לא סתם פנקייק, אלא פנקייק צורות. לא שצריך לשכנע מישהו לאכול פנקייק, אבל אין ספק, שאוכלים עם העיניים והצורות השונות, דירבנו את הילדים לאכול עוד ועוד.

היתרונות בארוחת פנקייק

ארוחת פנקייק מאפשרת התארגנות קלה מראש ופתיחת שולחן מלא בכל טוב ממש בקלות.
1. הכנה מראש – אפשר ורצוי להכין את התערובת מראש, לשמור את התערובת במקרר וכשהרעב מתחיל להגיע, לשלוף מהמקרר ולהכין פנקייק.
2. הכנת פנקייק בכמויות קטנות – כשמאפסנים את התערובת בבקבוק במקרר, אפשר להכין כל פעם מספר פנקייקים בודדים ולשמור את שאר התערובת לארוחה הבאה, גם אם מדובר רק בילד אחד, שרוצה להתפנק על ארוחת בוקר או ערב של פנקייק, ממש כמו חביתה.
promo_long
3. שילוב של מתוק ומלוח – ארוחה כזו מאפשרת לכל אחד לבחור את הטעם הרצוי לו, מתוק או מלוח, תלוי מה מורחים על-גבי הפנקייק. אצלנו יש המון שילובים אהובים : גבינות למיניהן, טחינה, ריבה, מייפל וסירופ שוקולד ולשילוב של מתוק ומלוח מורחים גבינה ועליה שמים חתיכות פרי. תתפלאו, גם הילדים מאוד אוהבים את השילוב הזה. מבחר שכזה מבטיח, שאין חשש שמישהו לא ימצא מה לאכול (גם אם יש רגישים לגלוטן, יש קמח מיוחד עבורם, שיאפשר להם גם להנות מהארוחה).
4. ארוחה שובת לב – אפשר להכין פנקייק בצורות שונות, להיות יצירתיים, מקוריים ולהעלות חיוך, בעיקר אצל הילדים.

אז איך עושים צורות עם פנקייק ? זו ממש משימה קלה. קונים בחנות כלים (קניתי בחנות לכלים חד-פעמיים) בקבוק פלסטיק לרוטב, כמו בתמונה

לאחר הכנת התערובת, מעבירים אותה לבקבוק. הפיה של הבקבוק מאפשרת לשלוט בכמות החומר היוצא וכך ניתן ליצור צורות ככל העולה על דעתכם ובאיזה גודל שתחפצו. ברוח האולימפיאדה, יצרנו אפילו את סמל האולימפיאדה ולידו צורות של : לב, פרח, עץ, כוכב, מכונית, פרצוף, פרפר וכמובן עיגולים.

דגשים להכנת פנקייק מוצלח

1. אם רוצים ליצור פנקייק בצורות, קל יותר להכין אותן, לאחר שהתערובת קצת התקשתה במקרר.
2. חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד לפני שמתחילים להכין את הפנקייק.
3. החלפנו את החמאה, שבה בדרך-כלל מטגנים את הפנקייק, בספריי שמן וכך הארוחה בריאה יותר.
4. אם רוצים לצייר פרצוף או כל דוגמא, שאינה משטח אחיד, מציירים אותה על-גבי המחבת, ממתינים שיופיעו בועות על-גבי הפנקייק והוא יתקשה מעט ואז ממלאים את החללים בתערובת פנקייק, מחכים להופעת הבועות על התערובת החדשה ואז הופכים צד.

5. תוספות וגיוונים : אפשר להוסיף לחלק מהתערובת או לכולה

  • שוקולד צ'יפס
  • צימוקים או פרי יבש אחר
  • קקאו

פנקייק

מצרכים :
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4 ביצים
2 כוסות חלב
30 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :
1. שמים במיקסר או במעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והביצים. טורפים ותוך כדי כך מוסיפים לאט לאט את החלב. מוסיפים חמאה מומסת ותמצית ווניל ומערבבים לבלילה אחידה וללא גושים.
2. משמנים מחבת במעט חמאה (או ספריי שמן) ומחממים על להבה בינונית. יוצקים מהבלילה מצקת קטנה למחבת (אפשר להשתמש ברינגים לקבלת עיגולים אחידים בגודלם או להשתמש בבקבוק הפלסטיק ליצירת צורות). כשמופיעים על פני הפנקייק בועות קטנות הופכים את הפנקייק עם כף שטוחה ותוך מספר רגעים, ניתן להוציא את הפנקייק לצלחת.
דוגמאות לפנקייקים שהכנו :

בתאבון ואירוח קל

תשאלו את אמא של גם בפייסבוק, שם תוכלו לקבל טיפים יומיים