BURGER SALOON- 'אין לנו מה להסתיר'

תנו לי איכות וטריות, תנו לי טעם משובח, תנו לי שקיפות – מה קיבלתם?

BURGER SALOON – רשת מסעדות המבורגרים חדשה, המושתתת על טיב הבשר והכנתו לעיני הלקוח, השיקה את סניף הדגל בחיפה, ברח' פיקא 39, היכל הספורט רוממה. הסניף השני ייפתח בטבעון והסניף השלישי בתחילת מרץ 2013 בזכרון יעקב, מול הכניסה לגני הנדיב.

באתי, אכלתי ונכבשתי.

חזית קיר הזכוכית במסעדת הדגל בחיפה- שקיפות כבר אמרנו?

קצת רקע ועוד מעט הטעימות..

אמיר טלמור ורמי גינת, בעלי BURGER SALOON, חיים ונושמים את ענף גידול הבקר למעלה מ-16 שנים. ביישוב תמרת, בעמק יזרעאל, נמצאת חוות הבקר היפה והשמורה שלהם, שבאמצעותה הם מגשימים את החלום האמיתי, במסגרת רשת מסעדות ההמבורגרים במיתוגה החדש.

תחילת החלום המשותף, בשנת 1996 כשהוקם העדר של 'לימוזין', כחלק מרצונם של אמיר ורמי לייצר 'תרבות בשר' בעמק, שלקה בחוסר מודעות בכל הקשור באיכות בשר. על מנת לייצר מנוף כלכלי וקולינרי לחווה, הקימו טלמור וגינת את מסעדת 'לימוזין', שבתחילה נפתחה כאיטליז קטן ברמת ישי, שמכר מגוון של נתחי בשר היישר מהחווה. לאחר כשנתיים, נפתחה המסעדה הראשונה, מסעדת 'לימוזין', שזמינה מבוקר עד ערב לכל המשפחה והפכה להצלחה מסחררת. הניסיון העשיר והידע הרב בענף הבשר, סימנו את הכניסה הטבעית להתמקדות בתחום ההמבורגרים ברשת BURGER SALOON, כשהקונספט- אספקה שוטפת של בשר מגידול עצמי בחווה, לטובת רשת הההמבורגרים, כאשר שאר הנתחים מועברים ל'לימוזין'. שיטה זו מאפשרת פירוק קל יותר של הבשר ושליטה על איכותו.

אני ואמיר טלמור, מבעלי הרשת, הפנים מאחורי BURGER SALOON. בחוות הבקר בתמרת.

כך היה, שהוזמנתי לשמחתי, ל 'יום רביעי עם בשר' (יום שני הוכרז כיום ללא בשר, לא?), שהתחיל בסיור ארומתי ומחכים בחוות גידול הבקר בלב הירוק של היישוב תמרת ולווה בשיחת סאלון בחווה. שתינו קפה ביתי היישר מהבקתה הצמודה לחווה, כי מישהו צריך לשמור על העדר וגם על הסדר, ( אני כבר סימנתי את הבקתה הזו לאחד מהסופ"שים הקרובים..).

חווה בעלת רישיון, המקפידה על גידול טבעי של הבקר, ללא עגלי חלב

אמיר מספר : "התחלנו עם 'לימוזין' (LIMUSEEN) ושרולה (CHAROLA), גזעי בקר שמקורם בצרפת ובשנתיים האחרונות יש לנו גזע 'אנגוס'- הפרות השחורות. אין עגלי חלב כי אנו לא מאמינים בצורת גידול כזאת, הגידול הוא טבעי עם תערובות מזון וקש ואנו לא מתערבים בגידול. חשוב לציין כי החווה פועלת ברישיון".

ומו..תר ומותר ליהנות!

הקונספט של BURGER SALOON

רשת מזון מהיר עם תמהיל מוצרים אחיד תוך הקפדה על איכות ושקיפות, כשהמוטו הוא – 'אין לנו מה להסתיר'. אמיר ורמי הם מגדלי הבקר ולכן השליטה על הבשר, שמירתו ושינועו תחת ידיהם המיומנות, מאפשרים להם לדעת באופן וודאי שהם מגישים ללקוחות מוצרים טריים, אחידים ובמחירים הוגנים.

מסעדת הדגל בחיפה ממוקמת צמוד להיכל הספורט רוממה, במקום עם נגישות מירבית מבחינת חנייה, (150-200 מקומות חנייה), כולל נגישות לנכים. "פשוט מחנים ונכנסים לאכול.." חזית המסעדה שכולה קיר זכוכית המשקיף אל החוץ, היא הסממן הראשון שמבטא את ערך השקיפות החשוב כל כך לבעלי הרשת. רחבת המרפסת הגדולה, מרמזת לנו על חגיגות האוכל שיהיו פה בקיץ.. השמש שיחקה איתנו מחבואים, אז החלטנו הפעם לשבת בפנים.

בר ההגשה של המסעדה, האלמנט הראשון שרואים בכניסה האפוף בתאורה חמה ומזמינה, הוא הלב הפועם של המקום. הגשת המזון היא בסגנון 'ארומה-סטייל', מנות היוצאות בטווח של 7-12 דק'. פה מתרחשת התכונה האמיתית- בזריזות ובאדיבות, מנהל שם הצוות, פס ייצור איכותי שמגיש את המזון באופן מוקפד, נעים ועם חיוך.

אחידות וטריות -הבשר להמבורגרים נטחן במקום בנתחים קטנים, תוך הקפדה על יחס אחיד בין בשר ושומן ומגיע בקיט סגור ברשת אדומה, אין וואקום של מגע ניילון. הלחמניות נאפות במקום ובמנות קטנות, על מנת לשמור על חומן וטריותן.

הידעתם? המקום מגיש לחמניות ללא גלוטן וגם לחמניות כשרות לפסח שלא יחסר ב'חג האוכל' הבא עלינו לטובה..

'אין לנו מה להסתיר' – זה לא עוד משפט, זה הערך המוביל עליו מושתתת הרשת ומשמעו, שהמנה שהלקוח מזמין נעשית מול עיניו, הוא רואה את הבשר הטרי, את אופן הכנתו ואת המטבח שמאחור, אין כאן סודות. הסוד היחיד הוא המגע המיוחד של אנשים המומחים לבשר ויודעים לשמור על טעמו הפנומנלי. ובמסגרת השקיפות, נציין שהשחיטה היא שחיטה כשרה ובמסעדה על אף שהיא מגישה גם המבורגר גבינה, אין ערבוב של בשר וחלב.

חלל המסעדה גדול ומרווח במיוחד, אינו שם דגש על סגנון עיצובי כזה או אחר, אבל כן על ניקיון. הוא בסיסי, פרקטי עם שולחנות עץ וכסאות שפרוסים בחלל הגדול ומאפשרים ליהנות בנוחות ובהנאה מהאוכל. ממש כמו במסבאה, מקום המציע בילוי באווירה משוחררת ונינוחה כפי שמגולם בשם המותג- BURGER SALOON. מה שמעצים את ההנאה הוא העובדה שאתה יושב במרכז העיר ומרגיש מחוצה לה בשל כל הירוק שעוטף את המסעדה.

היכל רוממה הצמוד למסעדה מגביר את תנועת האנשים למקום ומוכיח שגם הדרך לספורט עוברת דרך האוכל,( או שאולי להיפך?).

ועכשיו לחווית הטעימה עם השישה..

כניסה למקום, ישיבה ושתייה ותוך דקות, כמובטח, התמלא השולחן בששת סוגי ההמבורגרים המיוחדים שמציעה רשת BURGER SALOON, השמה דגש על מיקוד: המבורגר עגל,( מתובל במדוייק,עונג לחיך), המבורגר הודו מפילה הודו, ( עסיסי ומתובל בעידון שלא משאיר זכר לטעם ה'יבש' של ההודו), המבורגר עוף (רק 10% שומן), המבורגר סלמון, ( עם וינגרט תפוזים, ג'ינג'ר, שום וטריאקי. טעים ביותר למי שאוהב את הטעם דומיננטי של הסלמון ), המבורגר גבינה, ( פתיתי הגבינה שזורים במידה בבשר הטרי, מה שמעצים את העונג מה'ערבוב').

המציאה הצמחונית, שהיא באמת מציאה- ההמבורגר הצמחוני, שמורכב מפטריות, בצל מטוגן, ציר ירקות ופולי סויה והיה טעים לחיך אפילו לקרניבורים שבינינו.  אמיר מספר, שהמתכון המקורי היה על בסיס מים ובמשך שנה נבדקו אופציות חלופיות, עד שנרקח המתכון עם ציר הירקות הסודי הזה, שבשילוב המרכיבים האחרים יוצר חלופה הולמת וטעימה במיוחד לקהל הצמחוני.

המוטיב החוזר בכל סוגי ההמבורגרים הוא תיבול עדין ולא דורסני שמאפשר ליהנות מהטריות של הבשר ומטעמו הבסיסי. ניתן להזמין המבורגר 160 גר' או 220 גר' והמחירים סבירים ונעים בין 37-50 ש"ח, על פי סוג ההמבורגר.

וכמובן היו התוספות, שאני חייבת לציין, שלמרות שברור שפה הבשר הוא השחקן הראשי, גם הן ניחנות בטיפול מושקע : סלט עוף מוקפץ עם כרוב סגול טרי חתוך גס וחסה ברוטב ויניגרט תפוזים, סלט כרוב לבן עם שומשום וסויה, טבעות בצל קרנצ'יות, רטבים מוצלחים וכמובן צ'יפס. צ'יפס דק אמריקאי.

שניכנס עכשיו לדיון אם אני אוהבת דק, עבה, קצר או ארוך?.. זה לא משנה כי הצ'יפס הוא הקול השני אולי השלישי לסולו של ההמבורגר וככזה הוא ממלא תפקידו נאמנה.

יש גם תוספת מיוחדת של אסאדו על ההמבורגר למי שרוצה שידרוג על שידרוג. מסתבר שהתוספת הספציפית המועדפת היא אסאדו מעושן.

ואיך אפשר בלי 'סלופי ג'ו' – ג'בטה במילוי בשר טחון פיקנטי, (מעין בולונז אמריקאי), בתוספת בצל ופטריות. מהכל טעמתי, מ'גו' לא הספקתי, אבל מצקצוקי החיך ופלפולי העיניים של הטועמת שממולי הבנתי שיש לי עוד בשביל מה לחזור..

לסיום המתוק, התענגנו על מוס שוקולד חלבי עם קוקוס ורוטב שוקולד, מילקשייק וניל וגלידת וניל, שהפתיעו לטובה.

מילקשייק וניל, גלידת וניל ומוס השוקולד ההורס שמסתתר מאחור..

'דוגי בג' – עשה זאת בעצמך!

גם ב'דוגי בג', חשבו ב- BURGER SALOON מחוץ לקופסא וברוח ה'אין לנו מה להסתיר', חילקו לנו בצאתנו מהמסעדה, שקית עם ערכת המבורגרים להכנה עצמית: 2 המבורגרים טריים להכנה עצמית, 2 לחמניות אפויות טריות וערכת רטבים (מיונז וברביקיו). אמנם הולנטיינ'ס עבר, אבל עם ערכה כזאת אפשר לחגוג את יום האהבה מחדש…

ההמבורגר של  BURGER SALOON- אוורירי, לא דחוס, טרי, מתובל בפיקנטיות מדודה ואדיר בטעמו. כזה שלא גורם לך לשקוע בכבדות בכסא בתום הארוחה, אלא להמשיך בשמחה לתחנתך הבאה.

אתם לא צריכים להאמין לי, פשוט תנסו ותיווכחו.. ולמעוניינים ליהנות ממגוון ההמבורגרים הטעימים בבית- לבד, עם משפחה או עם חברים- יש גם תפריט משלוחים.