מגיל צעיר מאד התאמנתי באקדמיה לטניס.. אני משחקת טניס יותר מ- 45 שנים. במהלך השנים השתתפתי בתחרויות טניס לנוער בחו"ל, ייצגתי את נבחרת הטניס של הטכניון באליפויות איגוד ספורט אקדמי ובהמשך גם ייצגתי את נבחרת הטניס של חברת החשמל בליגה למקומות עבודה והשתתפתי בספורטיאדה. בכל המסגרות הללו הגעתי להישגים ספורטיביים שאני מאוד גאה בהם, כולל זכיות במקום הראשון.
עבורי, העיסוק בספורט בכלל ובטניס בפרט, מביא ערכים וגישה להתמודדות בכל תחומי החיים שלי; בעבודה, בניהול ובמשפחה – גם את ילדיי חינכתי לתוך הספורט ושניהם משחקים טניס תחרותי.
מניסיוני למדתי, כי אותם עקרונות שאני מיישמת בטניס באים לידי ביטוי ומסייעים לי גם בעבודה ובתפקידי ניהול: הסתכלות רחבה "על כל המגרש", תגובה בזמן אמת למתרחש, עמידה בלחצים, ניהול "המשחק" בראיה אסטרטגית וחתירה אל המטרה תוך למידה מטעויות, כל זאת בהוגנות וביושרה.
בשנים האחרונות אני משמשת כסגנית המבקרת הפנימית של חברת החשמל בתחום הביקורת. במהלך 30 שנות קריירה ביצעתי תפקידי ניהול מגוונים בחברת החשמל – הובלתי צוותים, רכשתי השכלה רחבה, ועברתי הכשרות והסמכות בינלאומיות בביקורת.
המפגש שבין ניהול לטניס.
1. אורח רוח, התמדה ונחישות – כלל בסיס בטניס הוא שליטה במשחק באמצעות העברת הכדור, בהתחשב במיקום ומאפייני המשחק של היריב. המשחק אינו מוגבל בזמן ויש לשחק עד הנקודה האחרונה. כמו במגרש הטניס, גם ב"מגרש" העבודה קיימת התמודדות מול "שחקנים" שונים וגם "במשחק" מולם יש צורך להגיב, לדייק ולהתמודד עם שינויים.
2. להגיב בזמן למתרחש – כמו בטניס כך גם בניהול – חייבים לעמוד בלוחות הזמנים כדי להצליח.
3. לשחק לפי כללי המשחק – בטניס חייבים לנהוג לפי הכללים, להתנהל באופן ספורטיבי, ישר ולהיות הוגן כלפי היריב שמולך. ואותו הדבר חייבים לנהוג גם בניהול. כי יש דברים שאי אפשר לזייף. באותו האופן נדרש לפעול באופן הוגן גם מול מבוקר.
4. חימום, אימון והכנה למשחק – כפי שמשחק טניס, כמו כל ספורט אחר, דורש אימון וחימום לקראתו, כך גם יום עבודה גדוש בדיונים ובמצגות מצריך הכנה מקדימה.
5. כישורי תנועה וכושר גופני – אנו מגייסים את היכולת שלנו לנוע קדימה במהירות וביעילות על מנת להתמודד עם עומס המטלות ולהישאר מאוזנים ויציבים.
6. שאיפה למצוינות ומיקוד במטרה – כדי להצליח בכל ספורט תחרותי, ובכלל זה בטניס, יש להפגין את מלוא הכישורים, לתת יותר מ-100%, להשקיע מעבר לנדרש, גם אם זה קשה מאד. אין קיצורי דרך, זו "ריצה למרחקים ארוכים". רק כך עושים את הדרך לכיבוש הפסגה.
7. תכנון אסטרטגי ויכולת לראות תמונה מלאה של המגרש – במשחק טניס הכרחי לתכנן מראש את אסטרטגית המשחק מול היריב, כולל חלופות טקטיות. בניהול אנחנו קוראים לזה "ניהול סיכונים". אסטרטגיה מאגדת ותוכנית ניהול סיכונים מקדימה מתווה את הדרך ומשפרת את סיכויי ההצלחה.
8. חוזק מנטלי ועמידה בלחצים – בטניס השחקן נמצא לבדו על המגרש מתחילת המשחק ועד לנקודה האחרונה -ברגעי שיא מרגשים אך גם ברגעי משבר והכרעה. מה שמבדיל בין 2 שחקנים באותה רמה, מה שמכריע בין הצלחה לכישלון, בין ניצחון להפסד, זה החוזק המנטלי של השחקן והיכולת שלו לעמוד בלחצים. כך גם בניהול ובקריירה בכלל. חוזק מנטלי, חוסן פנימי ועמידה בלחצים הם יכולות הכרחיות למי שמבקשת לעצמה קריירה, ובתפקידי ניהול בפרט, שם הלחץ מגיע מכל הכיוונים.
9. יכולת התאוששות, למידה והפקת לקחים – היכולת לקום מהפסד, ללמוד מטעויות, מכישלונות ומתהליכים שלא צלחו ולהתקדם מתוכם קדימה, מסייעת בספורט ובניהול. מכישלון ומהפסד גדול יכולה לצמוח הצלחה וניצחון ענקי, אם מצליחים ללמוד מהם.
דבר אחרון לפני שאני מסיימת. לאורך השנים למדתי שבספורט אישי ספורטאית צריכה לסמוך על יכולותיה האישיות על מנת להתקדם. בספורט קבוצתי הספורטאיות נדרשיות להסתמך על עבודת הצוות ולתרום כדי שהצוות יצליח.
כדי להצליח בעבודה יש לפעול בשיתוף פעולה מלא ועם יחסי אנוש טובים. רק ביחד מצליחים להגיע לכל המטרות והיעדים.
בשונה ממשחק טניס בו יש שחקן מנצח ושחקן מפסיד, בביקורת ההצלחה נמדדת בכך שאיתור הליקויים ותיקונם נעשה בשיתוף פעולה עם המבוקרים, ומתוך הכרתם בצורך ליישם את השינויים הנדרשים בהתאם להמלצות הביקורת. זו משימה מאתגרת לא פחות מכל תחרות טניס.