תמר מג'הול הוא הזן היחידי שממויין ל 20 פרקציות שונות ולכל פרקצייה מחיר שונה . טווח המחירים שהחקלאי מקבל הינו החל מ- 3 ₪ לתעשייה או לסילאן ועד עשרות שקלים לאיכויות הגבוהות יותר, המחירים לצרכן יכולים לנוע בין 12 שקל לתמרים המיועדים לעוגות ולפעמים עד מעל ל- 100 שקל לק"ג לתמרי מג'הול מעולים המצטיינים בטעם בגודל ובמראה שלהם.
בואו נעשה סדר כדי שאתם הצרכנים תדעו מה מוכרים לכם.
קודם כל עליכם להכיר את המושג: תמר "משולפח", שילפוח זאת תופעה טבעית שקורת בכל זני התמרים בעולם והיא הפרדת הקליפה החיצונית מהציפה בחלק מהיקף הפרי, הפרי טעמו זהה אך הוא נראה "פחות יפה". במג'הול בחרו להפריד בין תמר משולפח ותמר שאינו משולפח על מנת לקבוע איכות וליצור פערי מחירים, בנוסף מפרידים תמרים גדולים מתמרים קטנים, כך שלמעשה יש לנו פרקציות שנקבעות לפי דרגות שילפוח שונות ב אחוזים הקשורים גם למשקל או גודל הפרי.
גודל הפרי מוגדר כ : Super Jumbo, Jumbo, Large, Medum, Small, Baby. ועכשיו תוסיפו אחוזי שילפוח מ -0 ועד 60% ותקבלו מגוון של פרקציות הנמכרות במחירים שונים. כמובן שיש משווקים אשר נוהגים למכור איכויות שונות מעורבבות באריזה אחת.
האיכויות היקרות ביותר הן "הלא משולפחות או משולפחות עד 20% בשילוב של פרי גדול מאוד
השונה מכל הפרקציות זה "תמר מג'הול סופר עסיסי" הנקרא גם "בונבון" מדובר למעשה בפרי שנגדד סלקטיבית ממש בתחילת הבוחל הוא עדיין סיבי במקצת מתוק אך לא מתוק מאוד וחייב להיות בתא ההקפאה במקרר (תמרים לא קופאים ! ) מחירו אמנם הוא הגבוה ביותר, אך טעמו מדהים !!!
שאר הפרקציות נקראות מג'הול עסיסי שכן הוא אינו יבש כמו שאר זני התמרים וגם אותו רצוי לשמור בתא ההקפאה על מנת לשמור על העסיסיות שלו בדיוק כפי שהייתה ברגע בו רכשתם והבאתם לביתכם.
עוד על תמר המג'הול תוכלו לשמוע בביקור במשק אורן
בהמשך אספר לכם עוד על המג'הול ועל זנים אחרים שגדלים בארץ