לרושקי יש יום הולדת היום. רושקי, או בשמה "תמר"ושקי,
היא האחיינית הכי קטנה שלי, אבל היא גדולה מהחיים.
צריך להכיר אותה בשביל להבין כמה אישיות, דעתנות
ומתיקות יכולים להיות בילדה אחת קטנה וענקית בת 5.
לחגיגות יום ההולדת רושקי ביקשה "עוגת ברבי".
אני לא צריכה הרבה בשביל להיענות לכל אתגר יצירתי
בודאי לא כשמדובר ביצירת עוגת נסיכה לילדה מלכותית.
דבר ראשון, צריך ברבי. אמא שלי קיבצה כמה ברביות שיש
עדיין בבית הוריי, חלקן עוד מימי ילדותי. בברביות החדשות יותר
קשה לפרק את הרגליים, ולעוגה הזאת זה חשוב שיהיה רק פלג הגוף העליון,
אז הלכנו על אחת מהותיקות יותר. אממה, השיער שלה, איך לומר,
התפרק מזמן, וליבי בתי מצאה ביו טיוב הסברים איך להחזיר אותו לסורו.
נראה לי שהצלחנו לא?..:
השלב הבא היה הכנת החומרים והקישוט.
יש חלוקת עבודה קבועה בדר"כ ביני לבין אמי (ע"ע הסבתא) –
היא אופה את העוגה/עוגות, ואני מקשטת. אצלה נמצאות כל התבניות
המיוחדות, ואצלי כל עזרי הקישוט.
זה ככה מאז שהייתי בת 14 בערך כשהכנו ביחד עוגת חתונה לבת דודה שלי
וזה עובד מאז באופן מאד דומה. אמא שלי עשתה נסיונות עם כל מיני תבניות
ובעצם התוצאה הכי משביעת רצון היתה זו של האפיה בקערה מעל עוגה רגילה
בקוטר 22 אני חושבת.
הבובה והעוגה המוכנה עברו אלי, ואני והילדים התחלנו לעבוד עליה במרץ.
אז מה צריך לעשות? למקם את העוגה בבור קטן במרכז העוגה
ולוודא שהיא לא שוקעת בפנים, ואז לקחת בצק סוכר ולצבוע אותו בגוונים שרוצים.
לא היה לי כיוון ממש ברור, אבל נסיונות של מחוך ורוד לא צלחו, מכיוון שגוון העור של הברבי ורדרד וזה
אעפס לא נראה טוב. כך נבחרו הצהוב והסגול כצבעים מובילים.
אחרי מספר נסיונות מעצבנים להכין מחוך מבצק סוכר (בתפירה זה קשה ובבצק סוכר לא פחות..)
החלטתי להכין את המחוך מרויאל אייסינג.
רידדתי את הבצק עם מערוך מיוחד מפלסטיק,
עטפתי קודם את אזור השמלה, ייצרתי קפלים כאלה מכובדים, ולבסוף יצרתי ישירות על הבובה
את המחוך. כל עוד הרויאל אייסינג רטוב אפשר "לנעוץ" בו סוכריות, וככה, עם פינצטה
שזרתי חרוזים וקישטתי את המחוך.
והנה, לגברת רושקי הנסיכה, יש עוגת ברבי 🙂
מזל טוב ורק בשמחות!
לעוגות נוספות שעשיתי בשנים האחרונות מוזמנים לבלוג שלי בעבר בתפוז
ולדף הפייסבוק שלי Limitz
לימיצ