– יש לי ידיים שמאליות.
– אני לא יצירתית.
– אין לי מושג מה אני רוצה להכין
אלה רק חלק מהמשפטים שאני שומעת מנשים שמתנסות לראשונה בעיצוב תכשיטים בסדנת התכשיטים שלי. הן "מזהירות" אותי מחוסר היכולת שלהן, ולבסוף מופתעות לגלות שגם הן מצליחות. איך זה קורה? המשיכי לקרוא
פעמיים בשבוע בממוצע בשלוש השנים האחרונות אני יוצאת להנחות סדנת תכשיטים. רגע לפני שאני יוצאת, אלון בעלי מבקש "סמסי", וכך מביע את דאגתו למרחקים הארוכים שהרכב ואני גומעים יחד.
בכל פעם אני נכנסת למקום אחר: לביתה של מארחת, לסטודיו ליצירה, לארגון או לחברה שהזמינה את סדנת התכשיטים לעובדות. כל סדנה היא הזדמנות למפגש עם נשים חדשות, כל אחת נכנסת לליבי.

אני מגיעה למקום, ואלפי החרוזים יוצאים מהמזוודה. חרוזים קטנים וגדולים, חרוזי עץ, אקריליק וזכוכית, אבנים טובות, תליונים. חרוזים עגולים, מוארכים, מתומנים, מצולעים. חרוזים בשלל צבעי הקשת: צהוב, ירוק, ורוד, כחול, אדום, טורקיז, בורדו, ולצידם הצבעים הנייטרליים: שחור, לבן, חום, אפור, כסף וזהב. בופה החרוזים פרוס ומסודר.

על השולחן המרכזי אני מסדרת לכל אחת משטח עבודה, פליירים, ציוד תכשיטנות וקערה לאיסוף החרוזים. שולחן העבודה ערוך לסעודת התכשיטים.
המשתתפות מגיעות, לפעמים הן מכירות מבעוד מועד, לפעמים זרות. יש מי שבאה לבד, יש מי שבאה עם חברה, אחות, גיסה או אימא. שלב ההיכרות מגיע, ואני מתרגשת בכל פעם להכיר נשים חדשות. לעתים הן מכירות אותי מהרשת, ואני כמעט תמיד נבוכה מכך. מתפלאת איך הפכתי לדמות ציבורית שכזו, ואיך הן מרגישות שאני לא זרה להן.

הן מתיישבות, וההסברים מגיעים. היכרות קצרה והסברים מקצועיים. איך להתאים את השרשרת לבגדים ולמבנה הגוף, איך לשלב צבעים ועקרונות נכונים בעיצוב השרשרת.

האתגר מגיע. אני קוראת לו "סדנה בקבלת החלטות". כל אחת ניגשת עם הקערה לבוּפֶה החרוזים המגוון ומתחילה להתלבט. איזה צבעים, באיזה אופן לשלב, כמה חרוזים מכל סוג. כאן המקום לביטוי עצמי, ופה כל אחת יוצרת שרשרת (כלומר שתיים) כמו שהיא דמיינה וחלמה. כאן מתרחש הקסם.

לאחר העיצוב, מגיעה החלטה נוספת:
באיזה אורך תהיה השרשרת שזה הרגע עוצבה? שרשרת קצרה, כזו שמחמיאה לפנים ומאירה אותנו, או שרשרת ארוכה, שמדגישה את אזור המותניים, מאריכה אותנו ומחמיאה למבנה הגוף?
זה השלב שבו אני עוזרת באופן אישי לכל אחת, מסייעת לה לבחור אורך מתאים ומנחה אותה כיצד "לסגור" את השרשרת באמצעות כלי העבודה.

בסדנאות התכשיטים הפתוחות לקהל הרחב כל אחת מעצבת שתי שרשראות, ובסיום הערב כל הנשים יוצאות מחויכות, מתוכשטות ומלאות סיפוק.
לפעמים האושר שביצירה ממשיך איתן הלאה, והן מכניסות תחביב חדש לחייהן.
אצל חלקן החוויה הראשונית שהן חשות בסדנה כל כך משמעותית, שהתחביב הופך למקצוע.
בואי להכיר את עולם החרוזים מקרוב, כאן תוכלי להצטרף לסדנת התכשיטים ברחבי הארץ.
מחכה לך בסדנה,
נועה 054-3093993
הצטרפי לקבוצת הפייסבוק של סדנת התכשיטים להשראה נוספת