איך מכינים סושי מושלם

איך להכין סושי

תמיד רציתם להכין סושי והיה חסר לכם מתכון? הנה המאמר שאתם צריכים לקרוא כדי להתחיל לבשל את המאכל היפני המפורסם ביותר!

מה המצרכים הדרושים?

כדי להכין את הסושי אתם חייבים שיהיה לכם את כל המצרכים ברמת איכות גבוהה. בסופו של דבר תוכלו להכין סושי גם ממצרכים שלא יהיו באיכות הכי גבוהה והוא גם ייראה כמו סושי אך אם חשוב לכם טעם איכותי ועשיר, אסור להתפשר בנקודה הזו. המצרכים יכולים להיות שונים לפי סוג הסושי שאתם מכינים. אורז בכל מקרה צריך להיות לכם כי הוא הבסיס לסושי וגם את המילוי שלו, שיכול להיות מגוון מאוד. אם אתם רוצים סושי עם עטיפת אצות אתם צריכים כמובן אצות, זו אחת מהאפשרויות הכי נפוצות שיש.

כיצד מכינים את האורז?

הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת להכין הוא האורז. יש שיגידו כי האורז הוא המרכיב הכי חשוב בסושי והוא זה שעושה את ההבדל בין הסושי שאתם טועמים בסושיות והוא ההבדל בין סושי סביר לסושי טוב או סושי מעולה. האורז הוא לא אותו האורז שאתם מכינים ליד הקציצות או השניצל, מדובר על אורז שנקרא קלירוז, הוא גדל באוסטרליה ובארצות הברית. כמו כן הוא יהיה בעל גרגירים עבים יותר מאשר אורז רגיל, הוא עשיר בעמילן והוא דביק יותר. יש צורך לשטוף את האורז היטב כדי להסיר את העמילן המיובש, יש לבשל אותו כמו אורז רגיל במים רותחים 10 דקות ואז 20 על אש קטנה.

איך יוצרים את המילוי?

המילוי בסושי הוא זה שיעשה את ההבדל הראשי ביניהם. המילוי יכול להיות דגים, אבוקדו, טונה ואפילו גבינה. כל מה שתבחרו תוכלו לערבב יחד כי בסוף הכל עניין של טעם. תוכלו לנסות דברים חדשים כפי שתרצו וגם לערבב באותו ברול כל מיני אפשרויות מגוונות לאורכו. המילוי צריך להיות מבושל, כך למשל אם תרצו לשלב דג סלמון תצטרכו לבשל אותו ולאחר מכן לחתוך אותו לרצועות דקות ולפרוס אותו על המחצלת שעליה נרחיב בהמשך. אפשר לשלב חריף, אפשר לשלב וואסבי, אפשר לשלב גם ירקות וכמובן ליצור סושי בשרי או טבעוני לפי דרישה. זה השלב בו אתם יכולים להיות נועזים ולנסות!

כיצד מגלגלים את הסושי?

אחרי שהאורז שהכנתם התקרר והגיע לטמפ' החדר ואחרי שכל התוספות שאמורות להיות המילוי כבר מוכנות, הגיע הזמן שהסושי יקבל את הצורה שלו. הסושי צריך להיות מגולגל על ידי מחצלת, מחצלת כזו אפשר למצוא במגוון רחב של חנויות והיא יכולה להיות בגדלים שונים. אם אתם מתכוונים להכין סושי ביתי אין סיבה שתהיה לכם מחצלת סושי גדולה מידי. אם אתם רוצים שהסושי יתגלגל בתוך אצות תפרסו אותן על המחצלת אחרי שהן בושלו ונהיו לחות וגמישות. לאחר מכן תיצקו שכבה של אורז בעובי בינוני ועליה את כל התוספות. כל מה שנותר לכם לעשות עכשיו זה לגלגל אותו לצורת רול.

מה אפשר להוסיף לסושי?

אחרי שהרול שלכם מוכן אתם צריכים לחתוך אותו. לא נהוג להגיש סושי בתור רול שלם ואם תעשו את זה אתם למעשה בוגדים במסורת היפנית שהביאה את המאכל הנפלא הזה לעולם. כמו כן, אי אפשר לבגוד במסורת עד כדי כך ולהגיש את הסושי בלי רטבים כלל. הסושי צריך להגיע עם סויה, אפשר להגיש אותו גם עם וואסבי, ג'ינג'ר כבוש וגם לימון או מיונז חריף. אפשר גם לטבול את הסושי בבצק טמפורה ולטגן אותו אך חשוב לזכור כי זה הופך את הסושי להרבה פחות בריא, אם כי לדעת רבים הרבה יותר טעים!

איך להכין סושי

אז אחרי שהבנתם איך מכינים סושי כל מה שנשאר לכם לעשות זה לגשת למלאכה ושיהיה בתאבון!