איך מכינים טחינה גולמית בבית

מפחדים מסלמונלה? סתם בא לכם לחסוך כסף? כך תכינו טחינה בבית ללא שימוש בטחינה גולמית

איך מכינים טחינה גולמית בבית

נתחיל בזה שלא ממש צריך להכין טחינה גולמית בבית. אפשר ישר להכין טחינה מוכנה לאכילה. התהליך כל כך קל ומהיר, שפשוט אפשר לעשות אותו בכל פעם שמתחשק לכם טחינה.

אסכולות הכנת הטחינה רבות ומגוונות, והאמוציות הנלוות להן גם הן גדולות וקצת חסרות פרופורציה, כאילו מדובר בעניין של חיים ומוות. אז מראש אני אומרת: יש יותר מדרך אחת נכונה, וגם בפוסט הזה תמצאו שלוש אופציות לבחירתכם.

ועוד הערה לפני שמתחילים: אני עשיתי הכל ישר בבלנדר, כי יש לי בלנדר חזק. למי שאין, שיטחן לפני כן את השומשום במטחנת קפה/תבלינים.

טחינה ביתית משומשום

המצרכים:

1 כוס שומשום

1 כוס מים

תוספות לבחירתכם:

שום

לימון

פטרוזיליה

מלח

1 כוס שומשום, 1 כוס מים

.

הגרסה לממהרים:

שמים בבלנדר חזק את כל המצרכים ומערבלים עד שמוכן (מי שאין לו בלנדר חזק יצטרך לטחון קודם את השומשום במטחנת קפה/תבלינים).

הגרסה הקצת יותר טעימה:

קולים קודם את השומשום למשך 2-3 דקות על מחבת יבשה ורק אחר כך ממשיכים בתהליך.

הגרסה הבריאה:

משתמשים בשומשום מלא, ומשרים אותו במים למשך לילה לפני ההכנה.

.

וזהו. כתיבת הפוסט הזה לקחה יותר זמן מהזמן שלקח לי להכין את הטחינה שבתמונה (הלכתי על הגרסה לממהרים).

מיכל יפה