איך מכינים חמאה בבית?

בפעם הבאה כשישאלו אתכם מנין השגתם חמאה, תגידו, חבצתי לבד!

בגלל המחסור של החמאה על המדפים ובגלל שאינני יכולה לוותר על טעמה וריחה באפיה, החלטתי לחזור למקורות ולעשות חמאה לבד בבית.
המחירים של החמאה המיובאת מרקיעי שחקים מה גם לא תמיד זמינים ולכן בעזרת מרכיב אחד בודד חבצתי חמאה בבית, חמאה “הום מייד”.
מהמתכון הנ”ל נקבל 180-190 גרם חמאה והיתרה נוזל – מי חלב, רוויון שיכול להעשיר כל עוגה בחושה.

סרטון אופן הכנת החמאה הביתית:

מצרכים:
2 חבילות שמנת מתוקה 38% שומן (500 סמ”ק)

אופן הכנה:
לשים את השמנת בקערת המיקסר עם וו הקצפה ולהקציף 2 דקות על מהירות בינונית (בכדי שלא נלכלך את כל המטבח). להגביר את מהירות המיקסר ולהקציף עוד 8 דקות על מהירות גבוהה. התקבלו גושים שנפרדו מהנוזל. זו היא החמאה.
להניח מסננת מעל קערה ולשפוך את תכולת הקערה. לסנן היטב וללחוץ על החמאה. כעת ניתן גם לתת לה צורה. לשמור בקירור.
בגלל שאין בה חומרים משמרים היא נשמרת למס’ ימים במקרר.