איך מכינים אורז מושלם "אחד אחד"?

איך עושים אורז מושלם? אורז אחד אחד? כל כך פשוט וקל להכנה – רק כשיודעים בדיוק איך

DSC_0274

מאוד פשוט להכנה, רק חשוב לשים לב לכמה כללים בסיסיים

למצרכים:

1 חבילה אטריות דקות

2 כוסות אורז

4 כפות שמן

4 כוסות מים רותחים (כוס זהה לכוס מדידת האורז)

1 כף מלח

להכנה:

1. בסיר עמוק ורחב (רצוי טפלון) לחמם את השמן ולהוסיף את האיטריות. לטגן אותן עד שישנו את צבען ויזהיבו – חשוב מאוד!

IMG_38452. לשטוף את האורז ולסנן אותו.

3. להוסיף את האורז לסיר לערבב ולטגן יחד עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.

4. להוסיף את המלח והמים לערבב, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. בשלב הזה לכסות את הסיר בצורה הרמטית (אני מכסה עם צלחת אפשר עם מכסה הסיר)

IMG_3849

5. לבשל על אש קטנה כרבע שעה-20 דקות או עד שאין נוזלים באורז.

IMG_3851

6. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה לפחות לעוד חצי שעה. לערבב את האורז עם מזלג והרי לכם אורז אחד אחד טעים ומוצלח במיוחד!

DSC_0274

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

 

לב