איך לתקן עברית בלי שגיאים

השפה העברית היא שפה קשה,הנה כמה טיפים איך ללמד אותה פשוט ובבקשה אם אפשר על הדרך החזירו את אבשלום קור למרקע

כשפוסט בפייסבוק מעורר בך עברית ועצבים  

בדף הפיייסבוק של האקדמיה ללשון העברית העירו בי דברים ישנים בגלל פוסט אחד  :

"נִדְבַּק אבל לְהידבק ! (ללא דגש בב') עונת המחלות בעיצומה, החיידקים והנגיפים נישאים באוויר, ורבים חוששים בימים אלו להידבק, אבל בעיקר תוהים בעודם נוקטים אמצעי הגנה: האם הם צריכים לשים דגש בב'? ‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍ נִדְבַּק, נִדְבְּקָה, נִדְבְּקוּ – יש דגש בבי"ת (אותיות בג"ד כפ"ת לאחר שווא נח). לְהִדָּבֵק (ללא ניקוד: להידבק) – בשם הפועל אין דגש, כמו להיתפס, להישבר, להישבע. ‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍ שתפו ותייגו אחד שכבר נִדְבַּק ואחד שחושש להידבק, ואל תספרו להם מי הוא מי. הפינה השבועית שלנו ב מועדון ארוחת הבוקר 103FM "

jk

קרדיט תמונה נלקחה מדף הפייסבוק של האקדמיה ללשון העברית

מצאתי את עצמי מגיבה " שאני קוראת את הפוסטים שלכם אני שומעת בראש את אבשלום קור אותו אפשר להבין בפשטות והוא חסר על המרקע. אנא מכם עשו זאת קל, משמע, שהמשפט הראשון יהיה ברור. אני חולה כותבים נידבקתי, אחכ הסבירו כמה בנינים ומחוזות שחשקה נפשכם. יש כאן אנשים שחיים חיים שלמים ועברית עדיין שפה קשה."

השפה העברית היא שפה קשה, לפעמים אני מדברת במבטא "בלי שגיאים בבקשה " רק בשביל לצחוק גם על עצמי כשאני עדיין טועה, אז הנה כמה טיפים איך ללמד אותה פשוט ובבקשה אם אפשר על הדרך, החזירו את אבשלום קור למרקע הוא היה קל ונעים להבנה   jhf

 קרדיט תמונה pixabay

אז איך ללמד עברית בלי שגיאים ? 

1) שפת האם שלי היא קווקזית, עדיין המון מילים בקווקזית הן מן הארמית או בעברית. למשל : מזל , שישי , שבת ושמות החגים. עדיין הניבים , החשיבה והדיבור שונים , אל תשפטו יישר ,קודם תבינו את מי אתם מלמדים והיו סבלנים . 

2) הייתי שם  – כאחת שניהלה שנים פרויקטים של למידה. חזרתי והדגשתי לצוותי המורים בכל הנחיה והשתלמות " דברו לתלמידים בגובה העיניים אח"כ תסבירו, תנו להם לקלוט מה המשפט הנכון אחכ תעמיקו "

3) בעידן שבו דר' גוגל ואושיות פייסבוק הם האבשלום קור של היום, הקושי של השפה מתגבר, קל וחומר במיוחד בקרב עולים חדשים/ותיקים. יקומו האמיצים שנולדו כאן ויודו שאת המילה שכיח הם למדו רק בשיעורי הסטטיסטיקה ואח"כ העדיפו באמת לשכוח אותה. תחשפו את הבית שבו אתם גרים לספרות הכתובה, תשאירו ספרים ועיתונים בכל מקום בנושאים מגוונים .

4) מלאו עם הילדים תשחצים יש אותם גם כאפליקציות של הטלפונים .

5) שתפו דפים המלמדים עברית , הילדים לא תמיד מודים שהם קוראים את הפוסטים שלכם, רק שעשיתם איזה שיתוף מביך הם יעדכנו אתכם שהם מידי פעם מציצים אז הדף הזה של האקדמיה ללשון העברית  דיי סבבה בסה"כ.

6) תרגול פיזי  – שחקו גם אחרי הארוחות  – בסוף ארוחות שישי אנו משחקים משחקי חשיבה עם המשפחה המורחבת, אחד האהובים על כולנו הוא חי צומח דומם, זה מצחיק ופשוט מעשיר את השפה.

7) תלמדו אותם לא לפחד – יש לי את הפחד כשאני מדברת רוסית כי עשיתי פעם טעות נוראית ואמרתי משהו מביך , בעברית אני לא מתרגשת, יש לי ספר #דרך_המלאך הוא בתהליך כתיבה אבל למדתי לא לפחד , מזל שיש הגהה ועורך לשוני.

 

כתבה : אנג’ליקה אגבייב מייסדת Angel To Business 

 

אנג'ליקה אגבייב
האנשים והעסקים שאני מעריכה ואוהבת, הם כאן מהזווית שלי.על המלאכים שפגשתי בדרך וקטעים ספר על "דרך המלאך" שיראה אור בקרוב.