איך להכין גלידה ביתית בריאה ומפנקת

בחורה עם מחשב נייד

כולנו יודעים כמה גלידות הן דבר משמין ולא מזין אבל בכל זאת אנחנו אוכלים אותן וקשה לשפוט, כל המבחר, הטעמים והריחות מגרים את החושים שלנו ופשוט קשה להתאפק. אבל מה שקורה מתחת לפני השטח ואינו גלוי לעין מסתבר כמשהו הרבה פחות נעים.

יצא לכם פעם להסתכל על רשימת המרכיבים שיש בגלידה?

הגלידות המיוצרות בימינו מכילות מגוון חומרים משמרים, צבעי מאכל, גלוקוז, פרוקטוז, חומרי טעם וריח, שומן טרנס, מגוון חומרי התפחה והרשימה עוד ארוכה. כל אלה מתפקדים כדבק בתוך מערכת העיכול שלנו, אינם מתעכלים כראוי ובסופו של דבר הופכים לשומן.

אז למה לנו לצרוך גלידה שכזאת, למה שלא נלך על משהו יותר בריא ומזין, אופציה אחרת, פשוטה יותר, בריאה יותר ומפנקת באותה מידה. הבאנו לכם את המתכון לגלידה ביתית בריאותית של אייל מרון, שמאמין שאכילת אוכל שכולו חומרים טבעים יביא את הגוף שלנו לאיזון מוחלט.

אז בפעם הבאה שאתם הולכים לקנות גלידה בחוץ תחשבו על המתכון הבא. הרבה יותר מזין, הרבה יותר בריא והכי חשוב מפנק.

מתחילים…

מרכיבים:

  1. 4 בננות קפואות
  2. 1 כוס שקדים מושרים
  3. 3 כוסות מים קרים
  4. 2 תמרים מושרים ללא הגרעין
  5. אגוזי מלך
  6. בד חיתול או מסננת בד

 

כמו שכבר שמתם לב המתכון שלפניכם מורכב כולו מחומרים טבעיים בלבד. חומרים טבעיים הכי מיטיבים עם הגוף שלנו ולמערכת שלנו הרבה יותר קל לעכל אותם ולקחת מהם את הערכים התזונתיים שהגוף שלנו צריך כדי להגיע לרמה מאוזנת ובריאה.

מתחילים בהכנה של חלב השקדים.

כל מה שתצטרכו בשביל החלב הוא:

  • כוס אחת של שקדים מושרים במשך 6 שעות לפחות.
  • 2 תמרים גדולים מורשים במשך 6 שעות לפחות.
  • 3 כוסות מים קרים.
  • בד חיתול.

 

נכניס לבלנדר אישי או מעבד מזון את השקדים המושרים, את התמרים (ללא הגרעין) ו-3 כוסות של מים קרים.
נפעיל את הבלנדר וניתן לו לעבוד במשך מספר דקות עד שהשקדים והתמרים ייעלמו כמעט לגמרי.
נעביר את תכולת הבלנדר לבד חיתול שנמצא מעל קערה, נסנן את כל הנוזלים ונכניס למקרר. זהו יש לנו חלב שקדים ביתי.

עוברים להכין את הגלידה.

כל מה שתצטרכו בשביל הגלידה הוא:

  • 4 בננות מקולפות שהיו במקפיא למשך 4 שעות לפחות.
  • ½ כוס מחלב השקדים שהכנתם.
  • חופן אגוזי מלך.

 

נכניס לבלנדר את הבננות הקפואות ו-½ כוס חלב שקדים ביתי, אם רוצים אפשר להוסיף את אגוזי המלך או להשאיר אותם לסוף בתור קישוט. נפעיל את הבלנדר למספר דקות עד שכל המרכיבים הופכים לתערובת אחידה, נעביר לקערה ונכניס למקפיא. זהו הגלידה שלנו מוכנה, בריאה, מזינה ומוכנה לאכילה.

לסיכום, זכרו שתמיד עומדת בפניכם אופציה נהדרת ותחליף מצוין לגלידה התעשייתית. חישבו על הגוף שלכם ובאיזה חומרים אתם מזינים אותו, כי זה מה שעושה את כל ההבדל.

מתכונים נוספים לגלידה ביתית תוכלו למצוא כאן