שמתם לב שבשנים האחרונות הפכו ה"חנונים" (או ה"גיקים" בשמם הטרנדי) לדבר הכי COOL שיש? לא ממש ברור לי מה הסיבה לכך (כנראה עידן המחשבים), אבל כמי שהיתה בעצמה ילדה חנונית, אני די מרוצה מכל הסיפור הזה…
אבל עם כל הכיף והמגניבות – מה אתם הייתם עושים אם האח/האחות הקטנים שלכם היו הגאונים שקפצו כמה כיתות – היישר אל הכיתה שלכם? זו בדיוק השאלה שעומדת מאחורי 2 סדרות חדשות ומקסימות שמשודרות ב-YES בימים אלו: "שלדון הצעיר" ו"אחותי קפצה כיתה".
"שלדון הצעיר" הוא למעשה סדרת טרום ההתרחשויות של הסדרה "המפץ הגדול" והיא מקסימה לא פחות מאחותה הגדולה.
הסדרה נפתחת ביום הראשון ללימודים, כששלדון בן ה-9 קופץ ישר לכיתה ט', יחד עם אחיו הגדול והפופולארי. שלדון גאון וחנון אמיתי והסדרה מדויקת כל כך שהיא מצליחה להצחיק ולרגש באותה סצינה.
קל לראות את הביטחון שאיתו מגיע שלדון לתיכון, שמהר מאוד מתחלף באכזבה של המציאות הטופחת על פניו. על הקושי של אחיו שהפך מהילד הפופולארי של השכבה ל"אח של החנון" ובאופן טבעי – גם למושא ללהג. את הדילמות של ההורים שמצד אחד רוצים לדחוף קדימה את שלדון, אבל מצד שני מנסים להגן עליו מהעולם ובקיצור – מקסים!
"אחותי קפצה כיתה" היא יצירה ישראלית מקורית – קומדיה משעשעת ומלאה בחוש הומור משובח, שעלתה ממש אתמול (יום ראשון ה-26.11).
בת ה-16 היא זו שנאלצת להתמודד עם התוספת הגיקית החדשה לכיתה שלה – אחותה הקטנה רוני שקפצה 2 כיתות. הבנתם נכון – היישר לכיתה שלה.
מיכל שכמו כל נערה בתיכון מתמודדת על תואר הפופולאריות מגלה שיש לה תחרות לא קלה בכלל מול אחותה, שבלי להתכוון הופכת את החנוניות שלה לקוליות וגונבת לה את ההצגה. הסדרה מלאה בהומור, בקטעי "פנטזיה" וברגעים שגלגלו אותנו מצחוק, לצד רגעים מרגשים.
בשתי הסדרות נאלצים האחים וההורים להתמודד עם סיטואציות לא פשוטות בכלל – משפחתיות, אישיות וחברתיות, שמתחילות בכעס ותסכול (בעיקר של האח הגדול) וסביר להניח שיסתיימו בתובנה הבלתי נמנעת שאחים הם אחים הם אחים!!
"אחותי קפצה כיתה" משודרת בימים א'-ד', בשעה 14:50 בערוץ yes KIDZ ובחינם ב-yesVOD
"שלדון הצעיר" משודרת בימי שבת, בשעה 19:30, ב-yesComedy
איך הייתם מגיבים אם אחיכם הקטן והחכם היה "קופץ" לכיתה שלכם?
חנונים זה אולי "קול", אבל מה הייתם עושים לו האח/ות הקטנים שלכם היו קופצים כיתה היישר לכיתה שלכם?

איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0