איך אפשר בלי אוזני המן?

בכל שנה, מיד כשמסתיים לו חג החנוכה, אני רואה במאפייה ליד הבית (ובעצם כמעט בכל מאפייה בכלל) אוזני המן. גדולים כמו ארוחת צהריים, עייפים ולא מגרים, ממש לא עושים חשק לאכול אותם. אני אוהבת אוזני המן, שלא תבינו לא נכון, אוהבת מאוד אבל בגרסה הקטנה, הכי מיניאטורית שאפשר, קצת יותר בהירים והרבה יותר טריים וטעימים.

לכן, מדי שנה, בערך שבוע לפני פורים, אני מפנה אחר צהריים אחד ומכינה אוזני המן בכמות שתספיק לגדוד או אפילו לחטיבה שלמה. השנה הכנתי 4 כמויות של המתכון שבהמשך, כמעט 500 אוזני המן קטנטנים וטעימים בשלוש מליות שונות: תמרים, נוטלה וחלבה.

קיבלתי את המתכון הזה מהדר חברתי לפני יותר מעשר שנים ולמרות שבמשך השנים ראיתי הרבה מתכונים דומים לו, זה המתכון האהוב עליי ביותר.

בואו נתחיל:

מערבבים היטב בקערת המיקסר את החומרים הבאים עד שנוצר בצק:

3.25 כוסות קמח רגיל

200 גרם חמאה

1/2 כוס קורנפלור

1 כוס סוכר

2 ביצים

1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב

קליפת לימון מגוררת

מרדדים כשליש מכמות הבצק וקורצים עיגולים בכוס קטנה (אני משתמשת בכוס בקוטר של 4 ס"מ כדי שייצאו קטנטנים):

oz1

מסירים את עודפי הבצק:

oz3

ומוסיפים מלית לבחירתכם:

oz5

מקפלים ומהדקים לאוזני המן ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה:

oznei1

אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שתחתית אוזני ההמן מתחילה להשחים והמאפים עצמם נשארים בהירים מאוד. בוזקים אבקת סוכר ונהנים.

IMG_0377

בתאבון!