אייס שוקולד אמיתי וקרררר

בחורה עם מחשב נייד

הקיץ הזה כבר מהביל ואחר הצהריים יש חשק למשהו מתוק וקר, כזה שיעורר אותנו מהתרדמת שהחום מפיל וגם יקרר. המשקה האולטימטיבי של הילדות הוא שוקו. כנראה חיפשתי טעמים של ילדות, כי כששוטטתי ברשת מצאתי משקה מפתה ביותר לאוהבי השוקולד. מראה קוביות הקרח השוקולדיות כל כך יפה שחבל לקלקל, אבל בשם הטעם, אני אומרת לכם, שווה גם שווה.

צילום: "הגרגרנית"

אייס שוקולד אמיתי

ל-4 שוקוהוליקים צמאים

החומרים:

לקוביות הקרח השוקולדיות

  • 200 מ"ל חלב
  • 50 מ"ל מים
  • 1 כף אבקת קקאו (לא ממותקת)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קפה נמס מגורען
  • 70 גרם שוקולד מריר (ככל שאחוז מוצקי הקקאו גדול יותר, כך יהיה לכם טעים יותר. אני משתמשת ב-60% לפחות)

למשקה החלב

  • 600 מ"ל חלב
  • 60 גרם סוכר
  • מקל וניל חתוך באמצע לאורכו או משחת וניל (אם אין לכם את שניהם השתמשו בתמצית, אבל ברור שהדבר האמיתי שווה יותר…)

אופן ההכנה:

לקוביות הקרח השוקולדיות:

  1. חתכו את השוקולד לקוביות קטנות ושימו בקערה.
  2. בסיר שימו חלב, מים, סוכר, קקאו וקפה. ערבבו כדי להימנע מגושים והביאו לרתיחה על אש בינונית.
  3. הסירו מהאש ושפכו את התערובת על השקולד. לאחר מספר דקות ערבבו הכל לתערובת שוקולדית נהדרת.
  4. תנו לה להתקרר ולאחר מכן שפכו לתוך תבנית של קוביות קרח והכניסו למקפיא. כשזה קופא הצבע השוקולדי הכהה מעמיק וזה נראה נפלא, לא פחות!

למשקה החלב:

  1. כשמתחשק לכם משקה שוקולדי כזה, אתם צריכים לערבב בסיר חלב, סוכר ווניל (אם מדובר במקל, הוציאו את הגרגרים, בעזרת סכין, לתוך המשקה) ולהביא לרתיחה, תוך ערבוב, על אש בינונית.
  2. קררו את החלב בחוץ ולאחר מכן במקרר, לכמה שעות.
  3. להגשה, שימו בכוס 3-4 קוביות קרח שוקולדיות ושפכו מעל את החלב הקר. הקרח הנמס יצבע את החלב בצבע חום ובטעם נהדר!
  4. אפשר לקשט בגליליות או להגזים בקצפת, אבל לא הספקתי –  אצלי "טרפו" את השוקו שלוש הבנות, בלי שום קישוטים…

בתאבון….ושיהיה לנו קיץ קל!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • מה עוד מקל לנו על החום? מוחיטו מרענן או בירה צוננת יכולים לעשות את אחר הצהריים שלכם לנסבל יותר, עד לערב הקריר (יחסית, עדיין).
  • הנה עוד משהו שיקרר את האוויר, אבל לא את האווירה, אני מקווה…
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit