לפעמים אני חולמת על איטליה. על איטליה של הפרברים, על כפר ציורי קטן וילדה עם צמות בתלבושת בית ספר המדלגת את דרכה לביתה, בית אבן קטן. היא עוצרת בשער הכניסה לרגע ומסניפה את הריחות העולים מחלון המטבח – ניחוח תבשילים.
ברקע מתנגן שיר ישן של קרוזו:" Ti voglio bene assai. Ma tanto tanto bene sai".
אני עוד אגיע אליה, אל איטליה. אחסוך עוד קצת כסף ואסע לסיור קולינארי מלא ניחוחות וטעמים כמו שרק האיטלקים יכולים לספק. אבל בינתיים, פסח כבר ממש מעבר לפינה ועבורי הוא חג של ארוחות טעימות, של משפחתיות ושל ביחד. אז החלטתי לשלב בין האהבה שלי לאוכל האיטלקי ובין המשפחתיות, ולארח בבלוג שלי את יערה די סגני, עורכת סלונה. יערה היא איטלקיה גאה בעוד האיש שלצדה בריטי ממוצא ג'מייקני (אתם מוזמנים לקרוא על הקשר המיוחד כאן). לכן, עבורי מסמלת יערה משפחתיות מיוחדת, שילוב של עדות, ניחוחות, טעמים והתייחסות באמת נפלאה לכל המסורות.
לפי סקר קצר שעשיתי, בלוגרי האוכל כותבים דווקא על מנות עיקריות או קינוחים. אז קבלו את הטוויסט של יערה ושלי: בישלנו לכם מנות ראשונות, איטלקיות ומנחמות, ובקיצור שלושה מתכונים מנצחים:
המנה מחממת מבית אמא: מרק מינסטרונה:
אין כמו לבשל מאכלים מבית אמא. יש בכך נוסטלגיה וגעגועים לבית ולריחות המוכרים. הסוד למרק מינסטרונה איטלקי אמיתי ומנצח על פי יערה הוא עשר. על שום מה? על שום עשרה ירקות שונים. מתחילים בכרישה, סלרי, בצל ושום וממשיכים בשעועית ירוקה, אפונה, תפוח אדמה ועוד. בקישור תוכלו למצוא את המתכון המלא לשדרוג של יערה למרק המינסטרונה של אמה.

מנה פחממתית ומנחמת: בצק פילו בגבינות ומגולד (הגרסה הכשרה לפסח – דפי אורז):
בצק פילו ממולא בגבינות ומנגולד בצורת מאפינס, היש יותר מנחם וטעים מזה? בזכות יערה התוודעתי לאחרונה לשיטת הפליאו. שיטת בישול ייחודית הדוגלת בכך שעל אדם לאכול רק את מה שגופו דורש. מדובר בכל מקרה לגופו. שיטת התזונה הפליאוליטית מדגישה גם את הצורך בהמון פירות וירקות, גבינות שמנות וכדומה.
הגרסה הפליאולטית, ובמקרה הכשרה לפסח לבצק הפילו הממולא במנגולד וגבינות היא כזאת: קוצצים מנגולד ושום, מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים עד שמשחים. מוסיפים את המנגולד, מקפיצים עד שמתרכך ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון ופפריקה. מוסיפים לתערובת המוקפצת גבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים (אלו שבא לכם – אפשר גם עיזים כדי שיהיה מעניין), במקום עלי הפילו, מסדרים בצורה יפה בשקעים של תבנית מאפינס דפי אורז ועליהם יוצקים את התערובת כך שנוצרת "כוס" ממולאת במנגולד וגבינות. ניתן גם לצקת את התערבות ישירות לתבנית המאפינס וליצור מעין פשטידה.

מנת קרפצ'יו בשר/דגים קיצית ומיוחדת לאביב ולקיץ:
אחחח, רק השם של המנה גורם לי לחייך חיוך גדול. אני צמחונית אומנם, אך בכל זאת הרי לכם מנה של קרפצ'יו בשר או דג לבחירתכם, שתהיה למנת פתיחה מנצחת בעוד כל בני המשפחה עומדים מול המנגל ושואלים בקול רעב "מתי אוכלים כבר?".
פורסים נתח של פילה בקר או פילטים של דג (אני אוהבת מאוד סלמון ובעיקר סלמון מעושן, אך הבחירה בידכם) לפרוסות דקות ממש. מושכים קלות במעט שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי. מסדרים את הפרוסות הדקות והמטובלות על צלחת הגשה ומוסיפים קצת מלח ועלי בזיליקום טריים. מי שאינו שומר מסורת יכול להוסיף גם גרידת פרמז'ן מעל.
כאן, תוכלו למצוא את הגרסאות של יערה למתכונים.
אז שיהיה לכולנו פסח שמייח וכשר.