איטום גגות במספר שיטות שונות
כל אחד יודע, כי הגג בבית שלו, הוא זה שבסופו של יום מגן עליו היטב. הגג מונע מאתנו לסבול ממזג האוויר שבחוץ, ומאפשר לנו ליהנות כמו שצריך מהדירה שלנו. עם זאת, כדאי לזכור שכאשר האיטום של הגג מתחיל להישחק – אז יתחילו הנזילות, ותוך זמן קצר, עלול להיגרם נזק של ממש לבית שלנו. לכן, במקרים הללו חובה להזמין קבלני איטום שיוכלו לבצע את העבודות הנדרשות בגג. יש כמה שיטות שונות לאטום את הגג, ואנו נתמקד במרכזיות שבהן.
השיטות המרכזיות שחשוב להכיר
- איטום נקודתי – בחלק מהמקרים, שבהם הנזק הוא קל ומשני וגם נקודתי וקל מאד לאיתור, לא צריך לבצע עבודות לאיטום מחדש של כל הגג – אלא אפשר להסתפק באיטום נקודתי בלבד. שימו לב שזה לא מאתים כמובן לכל המקרים – רק אם האיטום הלקוי הוא באמת באזור אחד בלבד, ושאר האיטום הישן הוא עדיין תקין לחלוטין, זה יכול להיות פתרון יעיל.
- יישור השטח – לא פעם ולא פעמיים, עוד לפני שמתחילים באיטום מחדש לגג, יש להקפיד על יישור השטח שלו. הדבר רלוונטי בעיקר לגגות הבטון. מדוע? כאשר המשטח איננו ישר דיו, חומרי האיטום לא יעבדו היטב, ולא יוכלו לספק באמת איטום מושלם. האיטום הטוב ביותר תלוי בכך שהמשטח יהיה ישר, וכך החומרים יתלכדו היטב וימנעו מהמים לחדור.
- הסרת האיטום הישן או לא? קיימת לפעמים התבלטות האם לפני שמניחים את האיטום הישן, חובה להסיר את הישן. בעקרון, כשיש כבר המון שכבות איטום שנוצרו לארוך שנים, כדאי להסיר לפחות את האחרונה. אולם, אם אין הרבה עבודות קודמות, והאחרונה גם נחשבת סבירה – לא חובה להסירה בהכרח, וממילא תרוויחו ככה עוד שכבת הגנה. מכל מקום, הדבר נתון לרוב לשיקול דעתו של הקבלן המבצע.
ואז אפשר ליהנות מהמקום
לאחר שהעבודות יסתיימו (ויש לקחת בחשבון שלעתים זה ייקח כמה ימים עד שהאיטום יתייבש לגמרי ויתפקד בצורה מלאה), אתם תוכלו ליהנות באמת מבית נעים, יבש לחלוטין, ללא טיפה אחת של מים.
שיהיה לכולנו חורף קל, חמים ונעים!