אחד מי יודע? אחד אני יודעת!

האביב נראה בפתח ואני כבר מתחילה להתרגש לקראת פסח שמתקרב והשנה קצת יותר כי כבר מרגישה את הטעמים שיהיו על השולחן. אחד מי יודע? אחד אני יודעת!

kaved11

20170226_191858 (Custom) (2)

פסח הוא ללא ספק אחד החגים האהובים עליי ושלא תטעו לרגע לא בגלל אהבה לניקיונות… אני בעיקר אוהבת את האווירה של ליל הסדר, ההגדה, השירים, את שפע המאכלים שבלי קמח (כי גם ככה אני לא אוכלת קמח לבן ברגיל).

אבל הכי מהכל, אוהבת את סגירת התפריט המשפחתי המשותף וההתרגשות בדרך כלל שמתחילה כבר חודש לפני, יש כמובן את המאכלים הקבועים כבר לכל אחת מאתנו, שיש לכל אחת את הטאץ' המיוחד לה וכל השאר נבנה ביחד שזה כבר עושה חשק לשבת כבר ולאכול ביחד. בסוד אגלה שיש לנו קבוצה בוואטסאפ שנקראת: "חג ומועד" ומיועדת לתפריטי החגים.

הרעיון בחלוקה הוא להעביר את החג עם שולחן מלא במטעמים ולא עם הלשון בחוץ כשיש עוד אוויר לשיר את "אחד מי יודע?" ותאמינו לאחת שיודעת, תמיד אבל תמיד, כל אחת מאתנו מוסיפה בשקט עוד איזה משהו קטן לרשימה שחלילה "לא ייחסר" וכבר בשלב של הסלטים אנחנו די מלאים אבל עם כח לשיר ובעיקר לצחוק.

אז איך בכל זאת? כי אנחנו מולטיטאלנט! סתםם… לא רק! בעיקר בגלל שהכל בפשטות ובטעם שאנחנו מכירים ואוהבים, בלי יותר מידי עניינים.

השנה התמזל מזלי בזכות שת"פ מיוחד עם חברת PHILIPS להתפנק על מולטי אמיתי! אז פיניתי בשבילו את המכשירים החשמליים מהשיש וסידרתי לו מקום, כי הבטיחו שלא יהיה צורך והתחלתי לתקתק את המנות שלי לפסח.

בתפריט: למנה ראשונה, זו שאין אין אין חגיגה בלעדיה, הכבד הקצוץ כמובן! ששדרגתי אותו עם ריבת בצל מהירה. לסלט בחרתי בסלט שורשים טרי מפנק ובריא ואחרי ההתמכרות הלא כל כך סמויה שלי לקוקטיילים אפנק בקוקטייל נוסח גספצ'יו… אחת שתיים ויצאנו לדרך… מוכנים?

נתחיל בכבד הקצוץ:

1 ק"ג כבד עוף.

5 בצלים (שלושה לכבד, 2 לריבת בצל).

5 ביצים קשות.

5-6 זרעי כמון.

5-6 זרעי כוסברה.

כפית טימין יבש.

שמן זית.

רבע כיפית ציפורן.

מלח/פלפל גרוס.

אופן ההכנה:

מקלפים את הבצלים וחוצים באמצע, פורסים אותם בעזרת הפורס לרצועות דקות.

20170226_175036 (Custom) (2)

במחבת חמה יוצקים 2 כפות שמן זית ואת זרעי הכמון והכוסברה לדקה עד שמריחים אותם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. כשהבצל מתחיל להזהיב קלות מוסיפים את הטימין.

20170226_175854 (Custom) (2)

מניחים את הבצל בצלחת בצד ובאותה מחבת יוצקים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הכבדים ומטגנים אותם עד להשחמה מכל צד, חשוב לא לעשות אותם יתר על המידה. הם אמורים להישאר ורדרדים ורכים מבפנים.

20170226_182704 (Custom)כשיש לנו את הכבדים מוכנים, ביצים קשות ובצל מוזהב (רק 2/3 מהכמות של הבצל)

20170226_183635 (Custom) (2)אנחנו ניגשים למלאכת הקיצוץ, מניחים את הלהב של המעבד מזון ואת הביצים, כבד ובצל בפנים, מוסיפים תיבול: מלח/פלפל גרוס, ציפורן ומתחילים לעבד בפולסים קטנים עד לדרגת הקיצוץ הרצויה לנו, אצלנו אוהבים את זה ממרחי אך עם גרגרים עדינים:

20170226_184411 (Custom) (2)ועכשיו נפנק בגרסה שלי לריבת בצל מהירה. את שליש הבצל המוזהב שהשארנו אני מקפיצה במחבת עם:

1 כף סירופ חרוב (רצוי להחזיק אחד כזה להצטננות בבית).

1 כף סילאן.

1 כף חומץ בלסמי.

1 כף חומץ בן יין.

1/4 כפית ציפורן.

1/4 כפית קינמון.

20170226_184727 (Custom) (3)מערבבת הכל ביחד על המחבת, מביאה לרתיחה ומנמיכה לכ- 10 דקות עד לצמצום של הנוזלים.

20170226_185200 (Custom) (2)

את הכבד סידרתי בעזרת רינג ומעליו ריבת בצל לטעם ולצבע…

20170226_191546 (Custom) (2)

לידו נגיש את סלט השורשים הצבעוני שמעשיר את הטעם והצבע בשולחן:

1 קולורבי.

2-3 גזרים בינוניים.

1 סלק טרי.

חופן אגוזי מלך קלויים.

1-2 גבעולי סלרי.

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית.

1/3 חומץ לבן.

1 כף סילאן.

מלח/פלפל.

20170226_182845 (Custom) (3)

בעזרת סכין הג'וליאנים פורסים למקלות את הירקות:

20170226_183218 (Custom) (2)מניחים בקערה, מוסיפים גבעולי סלרי פרוסים קטן, חופן אגוזים ואת הרוטב.

20170226_183545 (Custom)ועכשיו אנחנו מוכנים ובשלים לגמרי להרים כוסית לחיים, אז בואו נמלא לנו אחת ביחד?! או בעיקר בואו נמצא סיבה לעשות קוקטייל בכוסות החדשות ומהממות שקיבלתי במתנה 🙂

לקוקטייל סטייל גספצ'יו:

5 עגבניות.

2 זוקיני או מלפפון.

3 גבעולי סלרי.

חופן עלי בזיליקום.

5 שיני שום.

מלח/פלפל גרוס.

מעט שמן זית להזלפה.

לקישוט: גבעולי סלרי, שמיר, מעט ג'ינג'ר טרי מגורד, בזיליקום.

20170226_180814 (Custom)מרכיבים את מסחטת המיצים הקשים, ומתחילים להכניס את הירקות, כן! לא התבלבלתי, בלי לקלף המסחטה כבר עשה את זה עבורנו וצ'יק צ'אק יוצא מיץ גספצ'יו מהמם בצבעיו.

20170226_181044 (Custom)מוסיפים מלח/ פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית:

20170226_181420 (Custom) (2)יצירת אומנות! המיץ הזה טעים מאוד גם לפני הקוקטייל… אבל בכל זאת אם תרצו קוקטייל, הוסיפו לכוס שוט וודקה, קרח למי שאהב והשאר מיץ גספצ'יו, מקשטים ולוגמים לאט לאט.

20170226_190708 (Custom) (2)"אחד מי יודע?" אחד אני יודעת, אחת קערה ששטפתי, אחד מכשיר שהשתמשתי להכל!

שיהיה חג אביבי צבעוני ושמייח בעיקר!

לחיים!

20170226_191750 (Custom)