אזני המן שילמדו אותנו לקבל את השונה

חגים זה מאכלים ומסורת, אבל, גם מסורת רצוי ואפשר לגוון. קשה? אפשרי! בואו כנסו ותראו כמה זה קל, פשוט ובעיקר טעים ובריא. אוזני המן ברגע, ללא אפיה, ללא קמח, עם מלא בריאות וטעם!

purim1

20170222_210509-1 (Custom) (2) חגים זה מאכלים ומסורת, אבל, גם מסורת רצוי ואפשר לגוון. כל חג והמאכלים המסורתיים שמאופיינים לו.

אם נעבור בתקופת החגים בכל בית סביר להניח שנריח ונטעם בכל חג את אותם מטעמים שהמשפחה התרגלה להכין לחג. אני מאמינה בחשיבות המסורת ומעריכה אותה מאוד, ישנם דברים שחשוב לי שיחזרו על עצמם ולהעביר אותם הלאה לבנותיי בתקווה שימשיכו עוד ועוד, זהו טיבה של מסורת לא?!

אבל… מה קורה כשהמסורת נקטעת פתאום? מישהו הופך טבעוני והעוף המסורתי כבר לא עושה לו את זה? מישהו, לא עלינו, נפטר ולא מכין את המנה עם הטעם שהתרגלנו אליו? הדודה שאפתה את החלה המתוקה לראש השנה ניתקה קשר? המסורת שהכרנו נשברה. זה קשה. לא קל.

אבל, בעצם, זה כמו לשאול: שגרה זה טוב או רע?! הכל תלוי בנקודת המבט שלנו על זה ובכמה אנחנו תולים את האושר שלנו במשהו המסורתי/שגרתי/הקבוע הזה. רגע אחרי שהבנו שאנחנו חייבים "לחשב מסלול מחדש" למצוא את הגרסה הטבעונית שתזכיר את העוף, לשחזר את המתכון הסודי עם הטעם הבלתי נשכח שיזכיר את מי שחסר, ללמוד לאפות מאפה מתוק שיפנק בדיוק כמו החלה.

אפילו אפשר "חס וחלילה" להמציא מנה חדשה שעדיין לא היתה בשנים האחרונות ותגרום לנו בקלות להתרגל אליה לשנים הבאות. זה הרגע ליצירתיות הזו שכל כך אפשרית בטח שבאוכל. בעיקר, זה הרגע להבין את הדינמיקה של נהר החיים שמשנה אותנו ואת ההרגלים שהיו לנו ואינם עוד. זה הרגע לשחרר את החבל שהחזיק אותנו צמודים לגדה המוכרת ולתת לנו להיסחף לגדה אחרת שעוד קצת תראה לנו מוכרת יותר.

אתם בטח שואלים: למה נסחפתי לכל התובנות האלה?! כי בכללי, שינויי מסורת מקיפים אותי בשנים האחרונות  ובעיקר כי פורים הגיע עם האוזני המן שאני כל כך אוהבת אבל מרחוק. כבר 4 שנים שהן בגדר של "אלא לראותן בלבד" עבורי (בגלל הסכסוך שכבר סיפרתי עליו עם הקיבה שלי), אני מחפשת כל הזמן תחליפים טעימים לא פחות למתוק הזה שאני לא צורכת מעוגות/מאפים וכאלה.

נכון שאפשר לעשות מקמח כוסמין או מלא שממנו אני דווקא מאוד נהנית אבל חיפשתי משהו אחר, מתדלק יותר, אנרגטי יותר והחלטתי לשלב אותן עם הקינוח האולטימטיבי שלי בשנים האחרונות: תמרים.

אז אחרי כובד התובנות, הבנתם בטח שלא יהיו כאן אוזני המן שגרתיות, לא פרג ולא חלבה, קבלו את קלילות אוזני ההמן המחודשות ותתמלאו באנרגיה. אוזני המן ברגע, ללא אפיה, ללא קמח, עם מלא בריאות וטעם!!!

המצרכים לאוזן:

1 חבילת תמרים מגולענים אורגנים (500 ג', אפשר גם רגילים)

1/2 כוס שקדים קלופים.

1 כף אבקת קקאו.

1 כפית קינמון.

20170222_191222 (Custom) (2)

המצרכים למרציפן הביתי:

1/2 1 כוסות שקדים טחונים (מומלץ לטחון טרי וסמוך להכנה או בחנות או במטחנת תבלינים בבית).

1/4 1 כוסות אבקת סוכר.

1/2 1 כפות מים.

1 כפית תמצית ווניל. קורט מלח.

***למרציפן פיסטוק: כפית מחית פיסטוק.

20170222_193146 (Custom) (2) אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את כל חומרי האוזניים: תמרים, קקאו, שקדים וקינמון, מעבדים בפולסים קטנים עד לעיסה אחידה.

20170222_191331 (Custom) מניחים את העיסה על נייר אפייה, באמצע, מניחים את חציו השני מעל.

מרדדים את העיסה לעיגול בגובה 1/2 ס"מ בערך. 20170222_192225 (Custom) קורצים עיגולים20170222_193252 (Custom) ו…עוברים להכין את המרציפן:

במעבד מזון שהתפנה והתנקה מהתמרים, מניחים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר מעבדים מעט עד לחיבור, מוסיפים את המים ותמצית הווניל בהדרגה תוך כדי פולסים קטנים לסיום את המלח. מעבדים בעדינות עד ליצירת עיסה דמויית בצק.

תלחצו עם האצבע ותראו שהחומרים התחברו ביחד ולא מתפוררים. במידה ועדיין מתפורר נסו לעבד עוד מעט או להוסיף כפית מים בכל פעם, בדקו בכל פעם.

***במידה ורוצים מרציפן פיסטוק, משאירים חצי מהמרציפן במעבד מזון ומוסיפים כפית מחית פיסטוק ומעבדים שוב בעדינות לחיבור.

20170222_193913 (Custom)רגע לפני שמחברים את הכל ביחד: 20170222_194429 (Custom)מכדררים כדורים קטנים של המרציפן ומניחים במרכז הכדור, סוגרים את הקצוות לאוזן וזהו!

האוזן מוכנה20170222_195203 (Custom) ניתן לצפות את האוזן בקוקוס/קקאו או להשאיר טבעי. 20170222_210555 (Custom)אם בא לכם לפנק את עצמכם באנרגיה כזו גם ביומיום אפשר לעשות כדורי אנרגיה: 20170222_201628 (Custom)החביאו את כדור המרציפן בפנים וכסו בכדור תמרים. מעדן!!!!

עם כזו אנרגיה אל תתפלאו אל תתחילו לרוץ 🙂

או פשוט לקבל את השגרה החדשה שהחיים הביאו איתם.

שיהיה חג שמח ומבדח!

רוצים עוד מתכונים קסומים, בואו לבקר אותי כאן. אוהבים פיסטוק? חייבים לנסות את הטארט האלוהי הזה.