או מיי גונדי

בעוד כשבועיים יתקיימו הבחירות לנשיאות באיראן. לכבודן, קבלו מתכון מעולה לגונדי, המאכל הפרסי שיכול להביא לשלום כלל אזורי

בחורה עם מחשב נייד

האיום האיראני הוא משהו שמלווה אותנו כבר לא מעט שנים, וכל פעם עולה ויורד בהתאם להצהרות של אחמדינג'אד ולספין שבעל עניין כלשהו מעוניין לבצע. אני מבינה קטנה מאוד בפוליטיקה ובבטחון, אבל לכבוד הבחירות לנשיאות באיראן, שיתקיימו עוד כשבועיים, החלטתי להכין את אחד המאכלים הפרסיים האהובים עליי – גונדי. אותן קציצות עוף וחומוס שמבושלות במרק.

בכל מה שקשור לגונדי, האיום האיראני הוא שהן ייצאו קשות מדי, אבל אני חייבת להגיד שמעולם לא הכנתי גונדי שלא היה רך וטעים, ולדעתי, ממש כמו עם האיום הגרעיני מכיוון איראן, מדובר בעיקר בהפחדות. מה שהכי חשוב לזכור זה להשתמש במתכון בחומוס קלוי טחון (יש בכל חנות תבלינים), ולא – חס וחלילה – בקמח חומוס. ועוד הערה לסיום לפני המתכון: אני לא פרסית, אבל הגונדי שבתמונה נטעם על ידי פרסנית אותנטית, שאמרה שהוא מאוד מוצלח. אז קדימה לעבודה:

גונדי שמביא שלום

המצרכים לקציצות:

1 ק"ג חזה עוף טחון

4 בצלים בינוניים קצוצים דק-דק

¾ כוס חומוס קלוי טחון

מעט שמן זית

מלח ופלפל

½ כפית כמון

½ כפית כורכום

½ כפית הל טחון

המצרכים למרק:

גרגירי חומוס שלמים שהושרו ובושלו מבעוד מועד (או כאלה של סנפרוסט)

תפוחי אדמה

4 זרעי הל שלמים

כורכום

מלח ופלפל

אבקת מרק

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הקציצות. התערובת צריכה לצאת רכה למדי ודביקה למדי. מכניסים למקרר לכחצי שעה

בינתיים מכינים את המרק. הירקות שכתבתי כאן הם רק בגדר הצעה. תרגישו חופשי לשים איזה ירקות שבא לכם, רק לא יותר מדי, כי אני מזכירה שבמרק הזה גם אמורות להתבשל הקציצות.

אחרי שהמרק רותח, או שעברה חצי שעה מאז הכנסת הגונדי למקרר – המאוחר מבין השניים – מוציאים את תערובת הגונדי, יוצרים קציצות (קערת מים לידכם מאוד תעזור בשלב הזה, כדי לטבול בה את הידיים לפני הכנת הקציצות) ומכניסים אותן בעדינות (שלא ישפריץ) למרק.

מבשלים כחצי שעה.

להגיש על אורז לבן.

בתיאבון!

הערה:

אם הכנסתם תרמילי הל שלמים למרק, תצטרכו אחר כך לשחק את המשחק האהוב "מצא את ההל", אלא אם כן אתם בעניין של לאכול תרמיל הל שלם מבושל. משום כך חשוב לזכור בדיוק כמה תרמילים זרקתם למרק.

מיכל יפה