כוס אורז צבעוני
מלח
שמן זית
פלפל
בצל אדום
2 גבעולי טימין
2 עלי מרווה
ירקות קלויים:
כרישה
שושקה
פלפל ירוק
גזר
קישואים
שום כמה שיני שום
לימון
שמן זית
איך מכינים:
משרים את האורז הצבעוני לפחות שעתיים לפני הבישול
מסננים ושוטפים את האורז,
קוצצים בצל אדום,טימין שום ומרווה
מחממים סיר עם תחתית עבה
מוסיפים את הבצל שום והעשבי תיבול עד שקיפות , מוסיפים את האורז כמה דקות , ואז מוסיפים על כוס אורז רק כוס וחצי של מים האורז הצבעוני מלא וזקוק לפחות מים,
ברגע הרתיחה מתבלים במלח ופלפל שחור ומנמיכים את הלהבה .
מבשלים על אש נמוכה כ 40 דקות.
נותנים לאורז לנוח עם מכסה סגור לפני הארוחה.
במקביל קולים את הירקות בתנור חם
מכניסים את הפלפלים לשקית,מקררים ,קוצצים , ומערבבים עם האורז