אורז פרסי ירוק ובריא

האורז הפרסי של רותם הוא לא רק טעים בשיגעון, ההכנה שלו גם מנטרלת את החומר הרעיל שנמצא באורז שנמכר בארץ, ובמיוחד באורז המלא

בחורה עם מחשב נייד

סטיילינג: נורית קריב | צילום: דן פרץ

אורז פרסי ירוק ובריא רותם ליברזון

גם אתם ראיתם את תחקיר האורז המבהיל, שחשף את החומר הרעיל שנמצא באורז שלנו, ולא ידעתם מה לעשות? לא צריך להיכנס להיסטריה, כי אחד הדברים שצריך לעשות כדי לנטרל את החומר הרעיל זה להשרות את האורז לפני הבישול וגם לבשל עם המון מים, כמו שמבשלים פסטה.

ומה הקטע? שככה בדיוק מכינים אורז פרסי. אז במקום לזרוק את כל האורז מהבית, פשוט תכינו ממנו את האורז הירוק של רותם.

את המתכון של האורז לקחנו מתוך ספר הבישול של רותם שיצא לאחרונה, "מטבח אישי". מדובר בספר שממש בזבוז להשאיר אותו על המדף, והשולחן בסלון, במקום שהאורחים יוכלו לראות, הרבה יותר מתאים לו.

הספר של רותם ליברזון

הכריכה המינימליסטית שלו – שנראית כמו שיש של מטבח עם שמה של רותם בגדול ושם הספר בקטן – לא מעידה על העושר הוויזואלי שבפנים. כל המתכונים בספר מצולמים באופן מרהיב ומלווים בסיפורים קטנים, טיפים וטריקים קטנים שיעזרו לכם בהכנה וגם קטעים יותר ארוכים מתוך הבלוג של רותם.

>> להזמנת הספר 

ועכשיו, ללא שהות נוספת, קבלו את המתכון של האורז:

אורז פרסי ירוק רותם ליברזון

לקנות:

קילו אורז פרסי, או בסמתי

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות, אופציונלי

¾ כוס שמן קנולה

1 כף של כורכום, או חופן של חוטי זעפרן שהושרו כ-10 דקות בכף של מים חמים

4 שיני שום קצוצות דק

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

1 חבילת כוסברה קצוצה דק

2 חבילות  שמיר קצוצות דק

חבילת בצל ירוק קצוצה דק

חבילת אפונה עדינה של סנפרוסט

אופן ההכנה:

ראשית יש להשרות את האורז בקערה גדולה כשעה עם המון מי ברז קרים. שוטפים את האורז היטב ומסננים.

בסיר גדול מלא במים רותחים ולפחות 2 כפות גדושות של מלח (המים צריכים להיות מלוחים כמו מי ים) מבשלים את האורז, בדיוק כפי שמבשלים פסטה, כ-7 דקות עד שהוא חצי עשוי, מסננים.

באותו הסיר, ועדיף שיהיה עם תחתית עבה וכפולה, שמים את השמן והכורכום או השמן והזעפרן שהושרה במעט מים חמים ומביאים לרתיחה קלה. שומרים רבע מכמות השמן בכלי נפרד, נשתמש בזה לקראת סוף הבישול. מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה כך שהן צמודות אחת לשנייה.

בינתיים מערבבים את האורז עם כל הירק, האפונה והשום הקצוץ ומניחים בסיר עם השמן מבלי להדק אותו או לגעת בו. בדיוק כפי שהוא נופל לסיר כך הוא נשאר. את האורז הזה מבשלים ללא מים. כך מבשלים אורז פרסי וזה יוצא מצויין לא לדאוג.

בעזרת גב כף מעץ יוצרים חורים בתוך האורז, כעיין ארובות קטנות על מנת לתת לאדים להשתחרר וכך האורז מתבשל.

סוגרים היטב עם מגבת מטבח ואז מכסה חזק מבשלים כ 10 דקות על אש בינונית על מנת ליצור את המעטה הקריספי בתחתית. הקשה הזה של האורז זה החלק הכי טעים, אל תפספסו.

מעבירים לאש הכי נמוכה שלכם לעוד 45 דקות. כעשר דקות לפני שהבישול מסתיים פותחים את הסיר ומוסיפים את השמן הכתום ששמרנו. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל את הסיר.

לסיום, הופכים את הסיר בשלמותו על גבי קערת הגשה ומגישים חם. מעדן מנצח, מבטיחה לכם.

טיפ – כדי לשחרר את סיר האורז היטב כך שיוכל ליפול בשלמות כמו עוגה על קערת ההגשה, יש לצנן כמה דקות תחת מי ברז קרים את התחתית של הסיר. הבדלי הטמפרטורות משחררות את האורז והוא יוצא בקלות.

איזה כיף לכם עם כזה אורז, לא משנה מה תכינו ליד אתם הולכים ליהנות ובגדול.

והנה דוגמא לעוד מתכון מהספר של רותם