אורז עוף לוביה אפונה – איראן כאן

IMG_0496_800x600

לפני כמה שנים הבאתי ספר בישול פרסי ה-ו-ר-ס מחנות הורסת לא פחות שנמצאת בלונדון (בנוטינג היל) .

החנות נקראת בוקס פור קוקס books for coocks.

הבעלים של החנות הוא בחור צרפתי שרמנטי ופלרטטן והוא מחזיק אלפי ספרי בישול מכל העולם.

גן עדן לחובבי בישול ולחובבי ספרים כמוני.

מהון להון הבאתי את הספר ההורס הזה , שכתבה ביתו של גולה והספר מעוטר בצילומים וציורים מדהימים, סיפורים על התרבות, העם והאוכל כמובן.

אחד המאכלים הכי אהובם עליי ובאמת די קלים הוא האורז הזה שנקרא בפרסית פולו משהו….

טעים פצצות.

באחריות.

תצטיידו בבקשה במעט סבלנותוגם ב סיר נון-סטיק לקבלת התה-דיג שזו שכבת אורז שרופה וקריספית שמתקבל בתחתית הסיר.

קבלו.

IMG_0499_800x600

מה 

3-4 כרעיים חתוכות לחלקים קטנים (רצוי עם העצם) (אני חותכת את הכרע ל-4 חלקים).

2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן

2 מקלות קינמון

1/2 כפית וורדים מיובשים

1/4 כפית כורכום (אפשר גם זעפרן למי שיש)

מלח, פלפל

מעט צ׳ילי

תערובת של בהרט שיש בה הל ופלפל אנגלי

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה

(או כף גדושה של אבקת קארי צהובה)

אני מוסיפה גם לימון פרסי כתוש לאבקה (לא חובה)

כוס וחצי אפונה קפואה

1 כוס שעועית לבנה קטנה עם עין שחורה (לוביה)

1/2 מיכל עגבניות מרוסקות

1 כוס מים רותחים

שמן זית

בצל גדול קצוץ לקוביות

3-4 שיני שום קצוצות

לאורז

בסיר עמוק מוסיפים מים ומלח ,מרתיחים ומבשלים את האורז כמו פסטה , בהרבה מים . 8 דקות בדיוק לא דקה אחת יותר .

מסננים ושוטפים קלות.

בינתיים בסיר מוסיפים 2-3 כפות שמן (אפשר צמחי אני אוהבת שמן זית) ומטגנים את חלקי העוף להשחמה קלה.

מוציאים.

מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים להזהבה קלה.

מוסיפים את כל התבלינים לטיגון קל ומהיר של 10 שניות ומוסיפים את העגבניות ואת המים.

מוסיפים את הלוביה היבשה.

מרתיחים, טועמים ומתקנים תיבול.

מחזירים את העוף מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשלושת רבעי שעה.

צריך להגיע למצב שבו המים התאדו ונשאר מעט רוטב סמיך בתחתית הסיר.

לוקחים את סיר הנון -סטיק ומוסיפים לו 2-3 כפות שמן צמחי.

מפזרים מעליו כ-4-5 כפות אורז לבן ומניחים אותו מעל להבה גדולה וחזקה.

מטגנים כ- 5-6 דקות.

מנמיכים ומוסיפים את העוף ותכולת הסיר.

מעליו את האפונה הקפואה

מעליו מפזרים את האורז הלבן המסונן.

עם הקצה של כף עץ עושים ״בורות״ קטנים בתוך האורז ועד לתחתית הסיר.

מעבירים ללהבה הכי נמוכה והכי קטנה (אם יש אסבסט מבודד עדיף ).

מכסים את הסיר במגבת מטבח נקייה ומעליה שמים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה עד 40 דקות.

הופכים למגש גדול ומגרדים בכף גדולה את האורז השרוף בתחתית.

נ ה ד ר.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_0487_682x800