לרגל פסח החלטתי להכין אורז "הפוך" עם תפוחי אדמה בקרקעית הסיר.
כשהיינו ילדים לא הפכנו על מגש את הסיר, אלא אכלנו את האורז ואז הגיע החלק המהנה, שבו "גירדנו" את תפוחי האדמה מתוך הסיר. אני אוהבת את תפוחי האדמה קצת שרופים, יש להם ארומה של תפוחי אדמה של ל"ג בעומר ממש.
המנה מאוד קלה להכנה. בסיר מבשלים חצי בישול אורז עם שום קצוץ ופטרוזיליה קצוצה. (כמו שמכינים אורז, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים על כל כוס אורז). מאז הסיפור עם ההדברה בתוך האורז, אני משתמשת באורז אורגני, או אם יש לי רק אורז רגיל, אני שוטפת אותו היטב לפני הבישול. חותכים תפוחי אדמה לפרוסות עבות ומסדרים אותם בסיר שני, לאחר שטובלים אותם בבצל מטוגן, שמן זית, כורכום ומלח.
על תפוחי האדמה שופכים את האורז החצי מבושל, יוצרים מעין "ארובות" כאלו שדרכם האורז יתבשל היטב, ומבשלים עוד כעשרים דקות על אש קטנה ומכבים הגז.
לאחר עוד כחמש דקות שבהן הסיר "נח" על הכיריים, חוצצים עם סכין מסביב לאורז והופכים על מגש או כלי או מחבת גדולה 🙂 בתאבון!
את האורז הכנתי בעזרת תבליני "דורות" ● לרגל חג הפסח "דורות" הוציאה לשוק את מוצרי השום והתיבול במגשיות חדשות למגוון תבשילי החג: שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, ארוזים במגשיות להקפאה, יעשירו כל תבשיל בטעם וארומה נפלאים ● ניסיתי את מארזי התבלינים הקפואים ומצאתי אותם נוחים לשימוש, חוסכים זמן ומעשירים כל תבשיל בטעם משובח, תוך קיצור זמן ההכנה באופן משמעותי. ● כשר בהשגחת הרבנות שדות נגב וכשרות למהדרין הרב אפרתי.