אורז מוקפץ טבעוני, חריף ומלא הפתעות

אורז מטריף רווי טעמים –חריף, אסייתי ומכיל שלל ירקות ותוספות שהופכות אותו למיוחד: אורז, חומוס, פלפל חריף, גזר, בצל מטוגן, לימון כבוש ועוד. טעים בטירוף!

לפעמים המנות הכי טובות נולדות משאריות. כן, כן, שאריות. בקורס המופלא לבישול "פשוט לבשל" של סלונה ודורות המתקיים בדן גורמה נשאר לנו אורז לבן מוכן. מאחר והמטבח שם מלא בכל טוב, חיפשנו חברתי איילת המהממת ואני תוספות למשהו שייטיב עם החיך האנין של כולנו. גירדנו, הוספנו וטעמנו ולבסוף נולדה המנה המדהימה הזאת שלפניכם. מנה באמת מעולה לאוהבי חריף ולמי שאוהב פחות חריף יכול להוריד את הכמות המצוינת אבל מגלה לכם שכל מי שטעם חזר לעוד ….

 IMG-20170314-WA0030_s

מצרכים:

רבע כוס שמן להקפצה בווק

כוס אורז לבן

3 קוביות בצל מטוגן של דורות

1 פלפל שאטה אדום חריף

חצי כוס חומוס סנפרוסט מופשר

כפית מלח שטוחה (גם פה, תטעמו ותתקנו על פי טעמכם)

3 קוביות שום דורות

קוביה פטרוזיליה דורות

ו גזר גדול מקולף

1 תפוח אדמה קטן

3 כפות צ'ילי חריף

שליש כוס סויה

2 כפות צנוברים

כף לימון כבוש לקישוט

כוסברה / פטרוזיליה– כמה עלים לקישוט

 

איך מכינים?

מרתיחים את האורז הלבן עם מעט מלח, מסננים ומקררים. האורז צריך להיות מוכן לאכילה.

מגרדים דק תפוח אדמה קטן וגזר גדול לקערה גדולה.

פורסים דק פלפל חריף ומוסיפים לקערה.

מוסיפים חומוס של סנפרוסט מופשר לחלוטין, צנוברים ואורז מוכן ומערבבים.

מוסיפים תיבול: מלח, שום, בצל מטוגן ופטרוזיליה של דורות ומערבבים. שימו לב שקוביות התבלינים הקפואות צריכות להפשיר ולהתערבב היטב לפני ההקפצה בווק.

מערבבים בקערית קטנה נפרדת את הסויה ורוטב הצ'ילי החריף.

מחממים ווק (במידה ואין, גם סיר גדול יספיק), מחממים מעט את השמן ומוסיפים את התערובת. מערבבים היטב כך שהתערובת תוקפץ היטב לפחות 7-8 דקות כדי שהתפוח אדמה בפנים יהיה מוכן גם כן.

מעבירים לצלחת ומקשטים בעלי פטרוזיליה או כוסברה וכמה חתיכות של לימון כבוש.

בתיאבון!

 IMG-20170314-WA0034_s