אורז ירוק אפוי

מנה כל כך פשוטה, כל כך טעימה ויפה.. רק לשטוף, לקצוף, להעביר לתבנית ולאפות! האורז יוצא "אחד" "אחד" ללא מאמץ או מחשבה…. – מושלם

10376278_10204951760208554_2317454916275628415_n

למצרכים:

2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/3 צרור שמיר קצוץ
1/2 צרור נענע – רק העלים קצוצים
1 שומר קטן חתוך לפרוסות דקיקות
1 כוס אפונה (סנפרוסט)
4 שיני שום ירוק (או יבש) קצוצות דק דק
1/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
4 כוסות מים רותחים
*** אפשר להוסיף גם גרגירי פול ירוק, בצל ירוק ופרוסות דקיקות של סלרי.

להכנה:
לקחת תבנית/פיירקס ולשים בפנים את כל הרכיבים. לערבב. לשפוך מעל את המים. לכסות בנייר כסף ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה.
כשתפתחו את נייר הכסף ותריחו את הריח – תבינו!

1901594_10204952487746742_1314413845993154589_n