אורז בר עם ירקות וערמונים

כבר לא רק תוספת. השילוב הבריא של ירקות ודגנים שהופך למרכיב מרכזי בארוחה, שגם ילדים יטרפו בהנאה

מאז שהבנות הודיעו לי שביום שני לא אוכלים בשר בבית, בכל שבוע אני מנסה להכניס לתפריט מאכל חדש, שיהיה עשיר בטעמים ובצבעים ויהיה בריא ומזין. השבוע בחרתי באורז בר ובערמונים. הוספתי גם לביבות ברוקולי וסלט ירקות וכולם יצאו מרוצים.

promo_long

אורז בר עם ירקות וערמונים

מצרכים:
לאורז
2 כוסות אורז בר שטופות
2 כפות שמן
4 וחצי כוסות מים רותחים
לתבשיל
שמן זית לטיגון
1 בצל אדום חתוך לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 זוקיני עם הקליפה (או קישואים) חתוכים לקוביות
1 חבילה ערמונים קלופים וקלויים (105 ג') – חתוכים לרבעים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור
.

 IMG_3344

.
אופן ההכנה:
1. להכנת האורז – מחממים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים את האורז השטוף, מערבבים מטגנים כדקה עד שהאורז מצופה שמן. מוסיפים את המים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-45-50 דקות, עד שהאורז מוכן וכל המים נספגים. מורידים מהאש.
2. בינתיים – במחבת רחבה עם תחתית עבה מטגנים ב-2 כפות שמן את 2 סוגי הבצלים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את קוביות הגזר והקישואים ומערבבים מטגנים עד שהם מתרככים – כ-15 דקות.
3. מוסיפים למחבת את גרגרי החומוס ואת הערמונים, מערבבים וממשיכים לבשל יחד עוד 5 דקות.
4. מוסיפים לימון, סילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
5. מוסיפים את האורז המבושל ומבשלים יחד עוד דקה לאיחוד טעמים.