למצרכים:
1/2 צרור של כוסברה
1/2 צרור של פטרוזיליה
1/2 צרור של נענע
זוקיני גדול חתוך לקוביות
2 גבעולי מנגולד – רק החלק הירוק
1/2 כוס אפונה ירוקה (סנפרוסט)
1 כוס פול (רק התרמילים) חלוט רבע שעה במים רותחים
2 כוסות אורז (הכי אוהבת אורז בסמטי טילדה )
מלח
4 כוסות מים רותחים
6 כפות שמן זית
להכנה:
1. לקצוץ את כל העלים ולהכין את כל הירקות לפי ההסבר המצויין לעיל.
2. לחמם שמן זית בסיר שטוח וגדול. להוסיף את כל הירוקים למינהם ולערבב עד שנפחם יקטן.
3. להוסיף את האורז ולערבב יחד.
4. להוסיף את המים הרותחים ומלח (לפי הטעם) ולהביא לרתיחה. להקטין את להבת הגז ולבשל מכוסה עד שלא יישארו מים בתבשיל.
5. לפני ההגשה להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה ורק אז – להגיש.
*** האורז יוצא אחד אחד. כמו שאני אוהבת. המנה טעימה על כל תוספת בשרית, עם יוגורט או סתם כך.
גילוי נאות: האורז בושל והוגש בסיר באופן אותנטי. הסיר – סוטאז' מסדרת MINERAL SIGNATURE, הוא חלק מסדרה חדשה לחוויית בישול טעימה ואותנטית עשויה יציקת אלומיניום קלה ביותר ובעלת ציפוי טיטניום. ההנאה בשימוש איתו היתה רבה. הוא נוח והאורז לא נדבק אליו. ממליצה בחום רב על שימוש בסדרה.