אוסובו או אורז בוכרי לחמין

   011

לכל אחד מאיתנו יש את החמין שלו, החמין שגדל עליו בבית אמא, החמין של חמותו, אחותו, דודה שלו. האמינו לי – כולם טעימים. כי מה רע להכניס לתוך סיר את כל הגודיס ל-24 שעות ולהוציא משהו שחום, עסיסי שהריח שלו משגע אותך כבר ב-11 בבוקר.  כמה רע זה יכול להיות?

אני לא באה ללמד אתכם שום דבר חדש לגבי חמין. תמשיכו להכין את החמין שאתם הכי אוהבים. כי בסופו של דבר ,מניסיון – החמין שלי הוא המתכון המנצח. וכך גם החמין שלכם.

אבל……ממליצה בחמימות להוסיף לחמין שלכם עוד מרכיב , מרכיב שייכנס לשקית קוקי ויתבשל בתוך כל הטוב הזה , כל השבת. מבטיחה לכם – לא תוותרו עליו יותר לעולם. תברכו אותי.

 לדבר הזה קוראים: אוסובו.

אוסובו זה אורז בוכרי שמתבשל בסיר חמין בוכרי.

לא אני לא בוכרית, אבל דודתי האהובה, ליליאן, היתה נשואה לבוכרי ובני דודיי האהובים מאוד, הם חצי בוכרים, אז לפני הרבה שנים, כשדודה ואני היינו מחליפות מתכונים, נזכרתי שאכלתי אצלה את האורז המופלא הזה וביקשתי ממנה ללמד אותי איך עושים אותו.

עכשיו אני מלמדת אתכם.

אוסובו 4

מה:

1 מקום בסיר חמין מוכן ומבעבע.

שקית קוקי עם סוגר מתאים

2 כוסות אורז פרסי שטוף

250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות 1X1 ס"מ מכל  נתח לבישול ארוך (צלעות, שריר,צוואר,כתף)

3 גזרים מרוסקים גס או חתוכים לגפרורים .

עגבנייה גדולה אדומה חתוכה לקוביות.

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה.

1/2 כוס מים רותחים

3-4 כפות שמן זית

* לשונאי הבקר אפשר להוסיף פרגיות , לשונאי הבשר אפשר להוסיף חומוס/שעועית/עדשים (שהושרו מראש לילה שלם).

** טוויסט שלי : אפשר להוסיף 1/2 כוס צימוקים , כפית קינמון ו-2 כפות סוכר חום זה לוקח את התבשיל לכוון קצת אחר , מהמם לגמרי .

בסיר להוסיף את שמן הזית, להוסיף את קוביות הבשר ולטגן על אש גבוהה מאוד עד שמשחימים.

להוסיף את הגזרים ולהמשיך לטגן עוד -3-4 דקות עד שגם הם מתקרמלים – מקבלים גוון שחום .

להוסיף את קוביות העגבניות והתבלינים להמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.

להוריד מהאש ולהוסיף אורז. לערבב היטב, שהאורז יספוג את כל הטעמים אליו. להוסיף בזהירות את המים הרותחים. לערבב.

להכניס את הכל בזהירות לתוך שקית קוקי ולהדק היטב כ-2 ס"מ מעל לאורז.

אוסובו 1

להכניס לסיר החמין ולהרתיח.

לקראת שבת בבוקר להפוך בזהירות את השקית לצידה השני.

בהגשה: להוציא את השקית בזהירות מהסיר, לגזור אותה ולשפוך את תוכנה לקערה.

זה שחום, ריחני, טעים, משגע……

באחריות

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

osovo