אומרים שתזמון זה הכול בחיים

זה תופס אותי במדרגות לפני השער, עכשיו אני כבר בקושי הולכת. יש לי לחץ גדול מאוד בבטן התחתונה, אני אומרת לה יפה שלום ונכנסת לאוטו, משחררת נשימה, עכשיו זה בסדר אני אומרת לגוף שלי, אני מרשה לך ללדת

pexels

אני מגיעה לאחד הרחובות היותר יפים בעיר , מחנה את האוטו ומתעכבת רגע ,משהו לא נוח לי בבטן התחושה לא כמו תמול שילשום , מסתכלת בשעון ומבינה שצריכה לצאת עכשיו מהאוטו אחרת אני אאחר, אבל משהו בגוף אומר לי איריס תישארי באוטו רק עוד דקה אתה חייבת .אני טיפוס שאף פעם לא מאחר , תמיד לפני הזמן אבל הגוף מאותת אחרת. לבסוף אני יוצאת , מגיעה למגרש מדהים, צמחיה מטורפת ובית ישן וקטן בקצה המגרש. נעצרת ליד דלת עץ ודופקת בדלת , לוקחת אויר קצת קשה לי לנשום, אני מתרגשת מהמגרש מהפרויקט  אבל לא נוח לי בגוף הבטן , משהו קורה. בדלת זוג מקסים , אני נכנסת עושים קפה, ומתיישבים.

מאוד רציתי את הפרויקט הזה ,עוד בפגישה הראשונה איתם  קיוויתי שיבחרו בי לתכנן להם את הבית, זו הייתה הזדמנות מצוינת בשביל לי לפרוץ קדימה מגרש גדול ומיוחד במקום יוקרתי באחד מיישובי  מרכז הארץ, זוג מיוחד עם טעם משובח והבנה גדולה בתחום. כל כך שמחתי שהתקשרו ובחרו בי לתכנן להם את הבית.

יושבים ומדברים , האווירה טובה ונינוחה , אבל אני לא נוח לי ,"אני רוצה בית שכולו חלונות פתוח לגינה היא אומרת" אני כל כך שמחה לשמוע ,אני מחייכת אבל אצלי לא הכול בסדר, אני לוקחת עוד נשימה עמוקה , ומתחילה להבין ." מה את אומרת על הצמחייה שיש לנו במגרש?" היא שואלת , יש כאן צמחים מיוחדים שלא רואים בארץ, ואני לוקחת עוד אויר ואומרת לעצמי בלב, מקווה שלא תבקש שאקום ושנעשה סיבוב בגינה, לא טוב לי לקום עכשיו אני צריכה לנשום ולהתרכז בפגישה. והפגישה נמשכת אנחנו מדברים על הצרכים ועל הרצונות , מדברים על הסגנון השיחה קולחת והזמן עובר, העיניים שלי כבר מודדות זמן בשעון ,בלב אני אומרת לעצמי :"איריס אל תילחצי , תמשיכי כרגיל יש  זמן, תנהלי את הפגישה אבל תיספרי!

pexels
pexels

ואני מנהלת את הפגישה וסופרת . מסתכלת על השעון "פחות מ 10 דקות" "אנחנו אוהבים מרחב, אנחנו שוקלים לעשות בריכה ", הם אומרים , ואני ? מנהלת דיאלוג עם עצמי בראש תוך כדי הפגישה :אומרת לעצמי :"גוף יקר הלו? לא מתאים עכשיו בבקשה תן לי עוד שעה , אני חייבת לסגור את הפגישה הזו" , והפגישה נמשכת ואני מנווטת אותה לכיוון החוזה בנינו, ואנחנו עוברים על החוזה ואני מפרטת אותו הם שואלים ואני עונה בסבלנות  ובמקביל בלב סופרת , "למה הכוונה כאן הוא שואל? וירד ל 5 דקות ! אני סופרת בלב , וענה לו בסבלנות על השאלות שלו  ,עכשיו כבר ממש לא נוח לי לשבת ואני מתחילה לזוז באי נוחות בכיסא הפגישה ממש בסוף אני מחייכת ומשדרת נינוחות ובפנים שוב 5 דקות ! אימלה' אני מבינה שכבר אין לי זמן ומתחילה לתכנן קדימה.

אנחנו חותמים לוחצים ידיים היא מלווה אותי לדלת ,ואני בליבי חושבת :רק שלא יתפוס אותי בדלת , תן לי להגיע לאוטו, סליחה שאני ממהרת אני אומרת לה יש לי פגישה שאני חייבת להספיק אליה ,וזה תופס אותי במדרגות לפני השער, עכשיו אני כבר בקושי  הולכת יש לי לחץ גדול מאוד בבטן התחתונה , אני אומרת לה יפה שלום ונכנסת לאוטו ומשחררת נשימה גדולה, עכשיו זה בסדר אני אומרת לגוף שלי ,אני מרשה לך ללדת ,  היד כבר על הטלפון לבעלי ולאימא שלי שיבוא מהר , דואגת לסידור לגדולים ונוסעת , נוסעת וסופרת .

תודה גוף אני אומרת לו בלב, ועכשיו רק עוד קצת תן לי לנהוג בשקט  אתה יודע זה מסוכן לנהוג ככה עוד קצת התחשבות ב אימא עצמאית.  בבלינסון אני ישר מוכנסת לחדר לידה , "תודה גוף אני אומרת לו שמחה שתיאמנו יומנים" ועכשיו אחרי שחיכית כל כך יפה שאנקה שולחן במשרד והתחשבת בי בפגישות תחכה בבקשה לאפידורל. למזלי הרב הלידה התרחשה ביום חמישי ככה שהיה לי זמן להתאושש  להגיע הביתה ולחזור מהר לעניניים . חוץ מתינוקת חמודה היה לי בית לתכנן,הבית הזה הוא אחד הבתים היותר יפים שתיכננתי , תהליך התכנון שלו וההתפתחות שלו הייתה במקביל ללידתה והתפתחותה של ביתי, ממש בית בהזמנה , הוא נולד יחד עם ביתי גם בתהליך היצירה וגם בהתפתחות ,תכננתי יצירה וגידלתי יצירה , בכל יום שעבר תיעדתי את התפתחות הבניה במקביל להתפתחות ביתי, חגגתי יום הולדת עגול – ביום שבו הניחו את הגג המיוחד שלו. והם עברו לגור בו בדיוק ביום הולדת שנתיים לביתי  וקבלו ספר המתעד את תהליך הבניה מהרגע שהוא נולד כרעיון עד שעברו לגור בו. וכשהוא התפרסם במגזין בגרמניה עברתי למשרד החדש בגליל ים .

pexels
pexels
צילום עודד סמדר
צילום עודד סמדר

כל שנה ביום הולדת של ביתי אני חוגגת גם את שתי היצירות שלי ,וגאה לראות איך עוברות השנים הוא עדין מרשים ומיוחד, כאימא וכעצמאית , נושא התמרון בן המשפחה והעבודה הוא האתגר הגדול בניהול נכון של עסק וחיי משפחה, יש לא מעט בלתמים שנכנסים  וצריכים לנהל אותם בלולייניות רבה , בפרויקט הזה הצלחתי ליהנות מכול העולמות בצורה הטובה ביותר, זכיתי בלידה מהסרטים, וילה מהממת ותיכננתי בית מיוחד מאוד לאנשים מיוחדים, דברתי אל עצמי לא מעט במהלך ההריון פתחתי יומן וביקשתי מגופי מתי יתאים לי ללדת ביומן וגם באיזה שעה , המדהים שהגוף הקשיב לי ותיאם איתי יומנים, וכך זכיתי לתכנן בית מיוחד שבעקבותיו באו עוד הרבה אחרים.  וכל פעם שאני עוברת ברחוב ליד הבית אני מחזיקה את הבטן ולוקחת נשימה ונזכרת איך הכול בחיים זה עניין של תזמון .

איריס אבנרי דביר

#דיגיטליות _בעסקים_לאומי

תופרת איכות חיים
נעים מאוד אני איריס נושמת אוכלת וחיה עיצוב ואדריכלות . בעלת משרד בוטיק המתכנן בתים אישיים לאנשים מיוחדים.