אוכל נשמה – פותח שולחן ונכנס ללב

מה הזכרון הכי עמוק שלכן שקשור לאוכל? האם זה מאכל מסוים, או ריח, או מישהו שבישל או בישלה עבורכן?
עבורי, זה סבא שלי שהכין לי את האוכל הכי טעים בעולם. הפוסט הזה נכתב בעקבות שולחן שהזכיר לי את סבא שלי

לפני שבוע וחצי נסעתי בפעם הראשונה למפגש בלוגריות של סלונה. נהגתי, מוסיקה של בוקר שישי והכבישים המתפתלים של הרי ירושלים. אחרי כמה פיתולים, רוכבי אופניים ונוף שפותח את הנפש, הגעתי לבית מקסים במושב כסלון, ועל הדלת שלט – Homemade.

בפנים חיכו לנו שימי סרן, שף קונדיטור בעל נסיון רב בבישול ואפייה, אבי, שף שעובד איתו באירועים ייחודיים, פרייה – מנחת סדנאות, שרית בן דוד – מתקשרת, וכלבה מקסימה שלא התעניינה בנו כלל (:

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.08

התחלנו את הבוקר בסבב הכרות נשי, פגשתי נשים נפלאות, עם סיפורי חיים מעוררי השראה, והרגשתי לרגע כמו בתחילת קורס או מחנה קיץ, כמו אי שם בגיל העשרה, רק עם יותר נסיון חיים ופרספקטיבה.

נכנסנו לסדנה שפריה העבירה לנו; סדנה שמטרתה לאפשר לנו לנוח מעט ממרוץ העכברים; להיות קיימות ברגע עצמו, להכניס אור ומרווח נשימה. בין הנשימות, העבודה בזוגות והחיבוק הקבוצתי, הזכרתי לעצמי שהכאן והעכשיו הוא יופי, וכמה רעיונות לעבודה עם הכיתה שלי נבטו ונרשמו במיידית בסלולארי.

36684870_10156167814368381_8350825275776303104_n

לאחר הסדנה שימי ואבי הזמינו אותנו לשולחן שנראה כמו השולחן של מסיבות התה של אליס רק שבמקום מגדנות מתוקים נפרשו עליו מטעמים בריאים ומושחתים; מיני מאפי פילו צמחוניים, פריקסה אלוהי, סלטים מיוחדים והכל טרי, טעים ומלא ארומה של תבלינים. שימי הוסיף כל כמה דקות מטעמים לשולחן – פיצת סלק, פיצת בטטה, פוק'צות, ואני, פתאום נזכרתי בסבא שלי שבכל ארוחה היה עומד ומוסיף לשולחן, תוך "שיווק" המרכולת – תראו מה הכנתי, עשיתי ניסוי קטן, את חייבת לטעום גם את זה ועוד ועוד, והכל באהבה ודאגה, עטופות באוכל טוב.

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.07 (3) WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.07

הנדיבות הורגשה בכל מנה, ובעיקר באופן בו שימי סיפר על דרכו המקצועית ועל האנשים מהם למד לבשל.

כאשר המנות העיקריות הגיעו לשולחן – עלי גפן ממולאים דגים ברוטב של חריימה, מאכלים הודיים, תפוחי אדמה מושלמים לאוהבי אדמה ועוד, תפסתי את שימי לשיחה וגיליתי שהוא טוחן את כל התבלינים לבד, והלכתי איתו למטבח להציץ בסירים (מנהג שאני מטפחת מגיל צעיר). שימי פתח את חדר האירוח בביתו והגשים חלום.

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.06 (3) WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.06 (4)

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.07 (2)

החלום שלו מיושם באהבה, נדיבות ומקצועיות. אפילו הוזמנו להציץ בספר המתכונים שלו, פתיחות שאינה מוכרת מצד רוב השפים והבשלנים.

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.06 (1)

ניתן להזמין אירועים פרטיים או להתארח בביתו בסדנאות יוגה ומדיטציה. הסדנה הקרובה תתקיים ב- 20/7 בשיתןף פעולה נוסף של פריה ושימי.

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.07 (1) WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.02.07 (4)ליצירת קשר עם שימי לתיאום ארועים וארוחות לקבוצות של 8-40 משתתפים
054-977-7101

ליצירת קשר עם פרייה לתיאום טיפול או סדנא (פרייה מקבלת בקליניקה במודיעין ומגיעה לסדנאות ברחבי הארץ)
052-3630801

ליצירת קשר עם שרית, שהפתיעה את כולנו, המאמינות יותר והמאמינות פחות – 053-3023039

בריאות ובשורות טובות

שרון מיכאלי- רמון
מומחית לחינוך גמיש ומישחוק, חינוך באזורי אסון, מנתחת התנהגות ומנחת מחנכות והורים, מפתחת שיטת התנועה ההדדית ויזמת TOGI http://www.facebook.com/people/Sharon-Ramon/608627297