אוכלים כשרעבים שותים כשצמאים

בחורה עם מחשב נייד

הפרעות אכילה הפכו בשנים האחרונות שכיחות כל כך עד שלפעמים אנחנו שוכחים שצריך לטפל בבעיות האלה, לקחת עליהן אחריות, שליטה, ולא לתת להתעסקות באוכל לנהל לנו את החיים. ארבעה כללים ראשוניים שכל אחד ואחת יכולים לעשות בעצמם בהתמודדות עם הפרעות אכילה.

  1. מתי אוכלים – הכלל הוא פשוט וחוזר לנקודת ההתחלה, לימים בהם כולנו היינו תינוקות. אוכלים כשרעבים שותים כשצמאים. בזה זה מסתכם.  צריך להקשיב לגוף שלנו ולא למחשבות שלנו או לדימוי העצמי שלנו או לסובבים אותנו.
  2. מה אוכלים – רק אחרי שאנחנו שולטים בשלב הראשון של מתי, ניתן לגשת לשלב השני של מה. גם כאן ההקשבה לגוף הכרחית. חשוב לאכול מאוזן, בריא, מזין, טעים, ומי שצריכ/ה  עזרה קלינית לבניית תפריט מתאים כדאי לפנות לדיאטן מתאים.
  3. סדר ארוחות קבוע – לעיתים ניתן לקבוע אותו עוד בהתחלה, אבל ניסיוני מלמד שאם לא הגעתי לידי שליטה מלאה בשני השלבים הקודמים, קשה הרבה יותר לשמור על סדר ארוחות קבוע.
  4. בלי אשמה – אם לא הצלחנו היום לעמוד במה שקבענו, כלומר אכלנו סתם, מה שמצאנו בבית, בעיקר חטיפים וג'אנקפוד, ולא שמרנו על סדר הארוחות – לא נורא, לא קרה כלום. מחר ננסה לעשות זאת מחדש.

 

ועוד הערה קטנה: בהפרעת אכילה צריך לטפל כמו בכל מחלה אחרת ע"י גורם מקצועי שעוסק בכך ואין לראות במה שכתוב כאן תחליף לטיפול.

בתאבון

יובל ששון

מטפל בפסיכודרמה

052-2441810                    yuvalzim@gmail.com