אוכלים בבית, אוכלים בזול

מחקרים מצביעים על מגמות חדשות בהרגלי האכילה שלנו

בחורה עם מחשב נייד

אם זה בגלל שיקולי תקציב, רצון לבלות יותר עם המשפחה או סתם בגלל שהבישול הביתי הפך לתחביב נפוץ, יותר ויותר אנשים מעדיפים לבשל ולאכול בבית מאשר לצאת למסעדות או לבתי קפה. עפ"י מחקרים המצוטטים בניולטר הצרכני InPerspective, מספר הארוחות הביתיות שהוכנו בשנת 2008 הגיע לשיא של 242 ארוחות לאדם, כאשר השיא הקודם היה לפני 25 שנה, ב1992, אז מספר הארוחות הביתיות לאדם היה 249.

מגמה זו מתבטאת גם בעלייה בצריכה של מוצרי יסוד כמו פסטה ואורז, של מזון קפוא ושל ארוחות להכנה ביתית. גם צריכת חטיפים (כמו עוגיות, חטיפים מלוחים וחטיפים בריאים) נמצאת בעלייה, כאשר יותר צרכנים מוכנים לנסות סוגים שונים וחדשים של טעמים ומותגים.

צילום:

http://www.flickr.com/photos/obo-bobolina/ / CC BY-NC 2.0