יש כל כך הרבה דברים שאנחנו עוד צריכים להספיק דקה לפני פורים – התחפושות עוד לא מוכנות בשלמותן, הרעשנים משנה שעברה נעלמו וגם דקה לפני החג המורה שולחת לנו הוראות אחרונות, מה מותר ומה אסור להוסיף למשלוחי המנות… ושלא נשכח … יש גם גמדים וענקים כל שני וחמישי בדרך לחג… ואנחנו חייבים להכין את משלוחי המנות לפני שאלו יגיעו ליעדן רגע לפני פסח.
ובכל הבלגן הזה, לפעמים טוב לקחת שעה קלה של יצירה משותפת במטבח … כי אין כמו אוזני המן של בית.
הכי טוב זה להכין מתכון קל בשני מרכיבים – בלי כאבי ראש ובלי הרבה בלגן במטבח.
אז בואו נתחיל…
המתכון:
לוקחים בצק פריך מתוק ומפשירים אותו 8 שעות במקרר ועוד שעה אחת מחוץ למקרר.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
הילדים שוברים את השוקולד לקוביות.
פותחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים עיגולים עם כוס.
במרכז כל עיגול מניחים קובייה (או שתיים למהדרין) של שוקולד וסוגרים למעטפה.
מניחים על נייר אפייה ואופים כרבע שעה.
מוציאים – מצננים – טורפים (קצת) ושומרים למשלוחי המנות.
אז למה אתם מחכים? הכינו עוד היום אוזני המן סופר-פשוטים!
רוצים מתכון לבצק פריך בייתי?
בצק פריך בייתי
200 גרם חמאה רכה או מרגרינה
(חשוב שהחמאה/המרגרינה תהיה שעה מחוץ למקרר)
(חשוב שהחמאה/המרגרינה תהיה שעה מחוץ למקרר)
100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
1 ביצה
1 כף חלב (או מים)
1/4 2 כוסות קמח
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ולשים מעט רק עד שמקבלים בצק
- יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח
- מרדדים באמצעות מערוך
- והשאר ידוע…
מאחלת לכם חג פורים שמח!
שלכם, שילי