תארו לכן תמונה מהסרטים: ההורים מכינים ארוחת בוקר בריאה ומגוונת, הילדים כבר לבושים, מסורקים ומצוחצחי שיניים יושבים לאכול יחד ותיכף יקחו את הילקוטים שסידרו בעצמם ערב קודם וילכו בנחת לבית הספר, לא לפני שנתנו לכל הורה חיבוק ונשיקה ואיחלו זה לזה יום מוצלח.
תסריט הזוי, אני מודה. בעיקר אם הראשון בספטמבר כבר עבר מזמן והחדשנות שבלצאת מהבית כדי לפגוש את החברים לפני הצלצול התחלפה בלחץ, בעצבים ובילד שיוצא מהבית ברגע האחרון בוכה כי היום יש מבחן או כי שוב צריך להתמודד עם הצ'ילבה או כי ביקשו ברגע האחרון חולצה ירוקה, וכל הירוקות בכביסה.
במקרים כאלה, שבהם הלב קצת נשבר על הקטנצ'יקים האלה שהולכים להתמודד עם היום הקשה שלהם בלעדינו, אפשר לכל הפחות לפנק אותם בכריך מיוחד. לא משהו מהדברים הרגילים, אלא משהו שיזכיר להם שאמא ואבא עומדים מאחוריהם ומעודדים אותם לאורך כל הדרך.
לכריכים שאציג בפניכם היום השתמשתי בלחם פשוט מלא של מאפיית אנג'ל, שעשוי מקמח מלא ומכיל המון סיבים תזונתיים אבל לא מרתיע ילדים, בזכות המרקם החלק נטול הגרעינים והצבע שלו, שמזכיר כמעט לחם אחיד רגיל, כמו שילדים אוהבים.
הנה 2 כריכים מפנקים ויצירתיים, אחד מלוח והשני מתוק:
סנדוויץ' פיצה
לסנדוויץ' הזה יש ממש טעם של פיצה, בזכות הרוטב שתכינו מראש ותשמרו במקפיא בכמה קופסאות להפשרה מהירה.
המצרכים
2 פרוסות לחם פשוט מלא
פרוסת גבינה צהובה
זיתים ירוקים מגולענים
קופסה של עגבניות משומרות מרוסקות
100ג' רסק עגבניות
בצל קצוץ דק
שמן זית
אורגנו מיובש
מלח, פלפל, סוכר
אופן ההכנה
מכינים מראש את הרוטב:
מטגנים בצל קצוץ במעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המשומרות ואת הרסק, מתבלים במלח, מעט פלפל שחור ואורגנו ומוסיפים כפית סוכר לאיזון החמיצות של העגבניות. מבשלים כ-10 דקות ומכבים. טועמים ומתקנים תיבול.את הרוטב הזה, כאמור, כדאי להקפיא בכמה מנות ולהפשיר לפי הצורך.
מרכיבים את הכריך: מורחים מעט רוטב על שתי פרוסות הלחם, מניחים גבינה צהובה וזיתים על פרוסה אחת ומכסים בפרוסה השניה.
סנדוויץ' שחיתות אמריקאי
זה כריך לעיתות מצוקה קשות במיוחד. גם לכריך הזה כדאי להתכונן מראש, ולהכין את הגנאש שעה או ערב קודם. פי אלף יותר טוב מאשר ממרח שוקולד קנוי, ונשמר יפה במקרר.
המצרכים
2 פרוסות לחם פשוט מלא
250 מ"ל שמנת מתוקה (קרטון אחד)
125 ג' שוקולד – מריר או חלב או שילוב שלהם, לטעמכם
חמאת בוטנים
סוכריות עדשים צבעוניות
אופן ההכנה
מכינים מראש את הגנאש:
מחממים שמנת מתוקה בכלי קטן, אין צורך להגיע לרתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את השוקולד. מערבבים היטב עד שהוא נמס ואחיד ומצננים.
מורחים על פרוסה אחת את הגנאש, ועל הפרוסה השניה את חמאת הבוטנים. מפזרים כמה סוכריות עדשים צבעוניות על אחת הפרוסות וסוגרים. מחכים לקריאות השמחה בטלפון או כשנפגשים בסוף היום.