קחו את המחשב החדיש ביותר, כעבור כמה שנים הוא כבר לא מהיר או יעיל מספיק וצריך להחליפו. אותו הדבר נכון גם כאשר מדובר במדפסות, שרתים ומוצרי אלקטרוניקה שונים. כיום ישנה דרך מקובלת, נדרשת ונכונה לבצע מחזור של פסולת מסוג זה, במיוחד כאשר מקורה בגופים עסקיים. פסולת אלקטרונית שכזאת עשויה להכיל נתונים ומידע בעלי משמעות, שאסור להתיר את קיומם ושרידותם. מסיבה זו, נדרשת פעולה מקצועית של אבטחת מידע בפסולת אלקטרונית.
כיצד מבצעים אבטחת מידע בפסולת אלקטרונית
אבטחת מידע בפסולת אלקטרונית יכולה להתבצע בכמה דרכים. דרך אחת תהיה על ידי מחיקה של אמצעים שיועדו לשמירת המידע (כלומר התקנים אלקטרוניים, כרטיסי זיכרון, כוננים, דיסקים וכדומה). אמצעי מחיקה מקובלים עלולים להשאיר עקבות של מידע דיגיטלי. משום כך, הדרך לבצע אבטחת מידע בצורה מקיפה ומוחלטת הינה על ידי גריסה. ההשמדה והגריסה של ההתקנים הם הדרך שבה מידע דיגיטלי על כל סוגיו לא יכול להשאיר אפילו עקבות ספורים. לאחר הגריסה, הפסולת האלקטרונית המתאימה לכך יכולה לעבור למפעלי מחזור שבהם חומר הגלם עובר התכה, זיקוק וכל תהליך שמקדים שימוש חוזר בייצור מוצרים חדשים.
איך אפשר לוודא שמתבצע הטיפול המקיף של אבטחת המידע
חברה מקצועית ומורשית לאיסוף וטיפול בפסולת אלקטרונית מקפידה להעניק אישור לכל גורם שמסר פסולת אלקטרונית לקראת גריטה, השמדה, מחזור וכו'. חברה שפועלת בכפוף לאישורים מהגורמים המוסמכים מחויבת לטיפול ראוי בשינוע וגם באבטחת המידע. יחד עם זאת, עסק או חברה שחפצה בכך יכולים לפקח על תהליך הגריסה של הפסולת האלקטרונית שמסרה. נציג מהחברה שמסרה מחשבים, מדפסות, שרתים או כל ציוד אלקטרוני אחר מורשה להגיע ולראות בעצמו כי אבטחת המידע נעשית כראוי וכל המידע הדיגיטלי מושמד בצורה המקיפה.