הבלוג של עידן דלל

foodis

ברוכים הבאים לבלוג האוכל שיעשה לכם את היום טעים יותר גם בפייסבוק! www.facebook.com/Fooodis

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מינואר 2015

16/03/2015

במילים אחרות פלאן ובהרבה מילים טעים מאוד מאוד…
קרם קרמל

המתכון הזה תמיד מזכיר לי את ספרד למרות שגירסאות שלו תמצאו במגוון מדינות מערב אירופה (וגם מזרח) ובדרום אמריקה…

קרמיות מוצקה בתחתית וקרמל חם ונוזלי למעלה… מה עוד צריך? מתכון פשוט יותר עבור זה…

 

איך מכינים:

רכיבים:

4 ביצים

1 כף ליקר קפה (ניתן להחליף בכפית קפה נמס)

3/4 פחית חלב מרוכז

1 זרעים ממקל וניל

כוס חלב

חצי כוס סוכר

2 כפות מים

 

אופן הכנה:

1.

מכינים את הקרמל: במחבת ממיסים את הסוכר עם 2 כפות המים עד שהסוכר משנה את מצב צבירתו וצבעו לנוזלי חום זהוב. זהירות שלא ישרף. שמים את הקרמל בתבנית עמידה בחום ומפזרים אותו באחידות. (אני השתמשתי ב-20X30)

2.

בקערה או במיקסר וו גיטרה מקציפים את הביצים עם ליקר הקפה והחלב המרוכז. כשהכל מתאחד מוסיפים את החלב והוניל.

3.

מניחים את התבנית עם הקרמל בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים חמים עד לשליש גובה התבנית הקטנה יותר.
מוזגים את הבלילה דרך מסננת על הקרמל שבתבנית ומכסים בנייר כסף.

4.

אופים שעה ב- 140 מעלות.

מוציאים מהתנור, משחררים את הקצוות בעזרת סכין והופכים על מגש. זהירות הקרמל חם מאוד.

5.

אוכלים ישר…

6.

בתאבון

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

קרם קרמל

עוד מהבלוג של עידן דלל

תצוגה מקדימה

עוגות גבינה ואמונות תפלות... הקשר נחשף!

אישית אני די מאמין באמונות תפלות. דפיקות על עץ, לא לעבור מתחת לסולם ועוד ועוד המצאות כאלה ואחרות שאספתי עם השנים כחלק ממעבדת הניסויים שלי (המטבח) החלטתי אחרי אינספור עוגות גבינה שנשברו לעשות מעשה נועז במיוחד, וכנגד כל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

את זה אתם בטוח תאהבו- עוגה בחושה קרמית וגבינתית...

העוגה הזו היא עוגה פשוטה להכנה אך התוצאה בכלל לא פשוטה. עוגה בחושה קרמית, חמאתית ופשוט טעימה! את המתכון הזה תגזרו ותשמרו! רכיבים: 170 גרם חמאה 120 גרם גבינת שמנת- האחוז להחלטתכם. ככל שיהיה יותר גבוה העוגה תהיה יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בלי טיפת שמן! קציצות עוף אפויות שוות ועסיסיות במיוחד!

מי לא מכיר את היום הזה שאי אפשר להתחמק ממנו - זה שהגיע אחרי שהכרזתם "מחר דיאטה!". אבל מי אמר שחייבים לאכול אוכל נטול טעם ומרקם, או רק סלט רחמנא לצלן? קבלו מתכון לקציצות עוף בתנור עסיסיות בטירוף ופשוטות להכנה, טעימות מאוד ובלי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה