עוגת בננה פקאן מפתיעה

רו פוד, מזון טבעוני נא, לא חייב להיות משהו שרק משוגעי בריאות מעזים להכניס לפה. בספר חדש מגישה שירלי בר מתכונים שתשמחו לאמץ. מתוכו, קבלו מתכון לעוגת בננה פקאן

עוגת בננה פקאן

"Raw Food – אוכל עם חיים, אוכל עם עוצמה" הוא ספר מתכונים ראשון מסוגו בארץ, שכולל מתכונים לרו פוד, כלומר לאוכל טבעוני נא. את הספר כתבה שירלי בר, שהיא שפית, תזונאית טבעית ומומחית לרו פוד.

אנחנו יודעים מה אתם אומרים עכשיו: שעם כל הכבוד לבריאות, אוכל צריך להיות גם טעים ואסתטי. ובכן, בעניין הטעם תאלצו לנסות בעצמכם, אבל בכל הנוגע לאסתטיקה, התמונה שבהמשך מוכיחה שאין שום בעיה.

בשבועות הבאים נפרסם כאן כמה מתכונים מתוך הספר, ונתחיל במתכון לעוגת בננה פקאן, שנדרשת רק רבע שעה להכנתה.

עוגת בננה פקאן

הפקאן הוא אגוז שעשיר מאוד במגנזיום וסידן, ולכן מאוד מומלץ לילדים ולמבוגרים כאחד להכניסו לתפריט השבועי. בעוגה הזו, שילוב הטעמים של הבננות והפקאן פשוט מהווה הרמוניה לחושי הטעם.

זמן הכנה: 15 דקות

כלים נדרשים: מעבד מזון, רינג אישי או תבנית קוטר 20 ס"מ

המצרכים לתחתית:

½ כוס פקאן לא קלוי

2 כוסות תמרים

½1 כוסות פתיתי קוקוס לא ממותקים

1 כפית תמצית וניל

המצרכים למילוי:

5 בננות

1 כף שמן קוקוס

1 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים

¼ כוס מיץ תפוחים טבעי

2 כפיות דבש או סילאן ללא סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. ממצרכי התחתית, יש לטחון את הפקאנים במעבד מזון עד שהם טחונים היטב. הוסיפו אליהם את התמרים עד לקבלת מרקם סמיך. כשמתקבל מרקם אחיד, הוסיפו את פתיתי הקוקוס ותמצית הווניל. את התערובת שהתקבלה השטיחו ברינגים האישיים או בתבנית והניחו בצד.

2. את כל מצרכי המילוי הכניסו לבלנדר. טחנו היטב עד שהמרקם אחיד. שפכו אותו מעל לתחתית העוגה.

3. קררו למשך שעה אחת לפחות. קשטו את העוגה בפקאנים ובקוקוס והגישו.

בתיאבון!