עוגת דבש קלילה עם ניחוח הדרים
החומרים:
1 כוס סוכר
¾ כוס דבש
2 ביצים קטנות
85 גר' שמן חמניות (2/5 כוס)
½ כפית קינמון
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
תה מ-⅔ כוס מים חמים ושקית תה אחת
גרידה משני תפוזים
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון למשך דקה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ל-10 שניות נוספות.
יוצקים את התה בעודו חם מאוד לתוך מעבד המזון (תוך כדי עבודה) ומעבדים ל-10 שניות נוספות.
מוסיפים את גרידת התפוז.
אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות.
.
עוגת תפוחים נימוחה עם קינמון ושקדים פרוסים
המצרכים:
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
½ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית תמצית וניל
1 כוס תפוח עץ מגורד
½ כוס שמן חמניות
½ כפית קינמון
½ כוס פרוסות שקדים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים, הוניל והסוכר לקצף יציב ומוסיפים את השמן בזרם דק.
מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
מקפלים את תערובת הקמח לקציפת הביצים ומוסיפים את תפוח העץ.
אופים ב-165 מעלות כ-50 דקות.
.
עוגה עסיסית עם תפוחי עץ וצימוקים
המצרכים:
2 ביצים קטנות
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמן חמניות
1 כוס קמח
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית תערובת 4 תבלינים
קורט מלח
⅔ כוס תפוח עץ מגורד
40 גר' פקאן
50 גר' צימוקים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר. מוסיפים פנימה את השמן בהדרגה.
מערבבים היטב את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים ומקפלים לתוך התערובת.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות
.
עוגת שוקולד ודבש
עוגה עשירה עם שוקולד, ברנדי, ואגוזי לוז
המצרכים:
140 גר' שוקולד מריר 70% מומס
140 גר' חמאה מומסת
½1 כפות ברנדי
4 חלמונים
½ כוס דבש
55 גר' אגוזי לוז טחונים
⅓ כוס קמח
4 חלבונים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים היטב את החלמונים, הדבש והברנדי. מוסיפים שוקולד וחמאה מומסים.
מוסיפים קמח ואגוזים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים לתוך התערובת.
אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.
.
עוגת תפוחים אוורירית עם קליפות תפוז מסוכרות
המצרכים:
2 חלבונים
2 חלמונים
½ כוס סוכר
⅓ כוס שמן חמניות
גרידה מתפוז אחד
15 גר' קליפות תפוז מסוכרות
½ כוס מיץ תפוחים
½ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מקציפים חלמונים עם מחצית הסוכר, מוסיפים את השמן באיטיות.
מוסיפים גרידת תפוז וקליפות מסוכרות.
מוסיפים את הקמח (עם אבקת האפייה) ואת המיץ לסירוגין.
מקציפים את החלבון עם שאר הסוכר.
מחברים בין שתי התערובות.
אופים ב-160 מעלות כשעה.
.
העוגות באדיבות תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה
.
מחפשים עוד מתכונים – לראש השנה ובכלל? עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק